Pierniczki
2 szklanki mąki
płaska łyżeczka sody
łyżka przyprawy piernikowej
czubata łyżka masła roślinnego
jajko
1/4 szklanki miodu
3/4 szklanki cukru
Miód podgrzać z cukrem i masłem.Mąkę przesiać, dodać przestudzony miód, przyprawę, sodę, jajko i zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Pierniczki posmarować białkiem. Piec 30 min. 180 C
2 szklanki mąki
płaska łyżeczka sody
łyżka przyprawy piernikowej
czubata łyżka masła roślinnego
jajko
1/4 szklanki miodu
3/4 szklanki cukru
Miód podgrzać z cukrem i masłem.Mąkę przesiać, dodać przestudzony miód, przyprawę, sodę, jajko i zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Pierniczki posmarować białkiem. Piec 30 min. 180 C