Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

LEPIEJ BYC W ZWIAZKACH ZAWODOWYCH CZY NIE..??? - Norwegia

Czytali temat:
(428 niezalogowanych)
211 Postów

(mari66)
Stały Bywalec
Czesc wam
moje pytanie jak widać w tytule dotyczy tego" czy lepiej byc w zwiazkach zawodowych czy nie..."
na każdym kroku słyszę wszelakie historie i opinie, wiec jestem bardzo ciekawa co wy o tym sadzicie...
pozdrawiam marta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Moim zdaniem TAK - oplaca sie - mozesz liczyc w razie czego na pomoc zwiazku - w razie konfliktu z kolegami z pracy albo z szefostwem , nawet pomoc adwokata w razie potrzeby .

A poza tym to takie socjalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wioskowyglupek)
Wiking
mari66 napisał:
Czesc wam
moje pytanie jak widać w tytule dotyczy tego" czy lepiej byc w zwiazkach zawodowych czy nie..."
na każdym kroku słyszę wszelakie historie i opinie, wiec jestem bardzo ciekawa co wy o tym sadzicie...
pozdrawiam marta

Kiedys dobrze bylo miec tu swoja firme, dzisiaj oplaca sie byc zatrudnionym i nalezec do zwiazkow, a najlepiej to zostac Somalijczykiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Krol do ktorych zwiazkow nalezy???? Moze ktos wie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wioskowyglupek)
Wiking
krolestwo za konia napisał:
Do Zwiazku Chodowcow Koni. Choc moge sie mylic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wioskowyglupek)
Wiking
wioskowyglupek napisał:
krolestwo za konia napisał:
Do Zwiazku Chodowcow Koni. Choc moge sie mylic.

No i sie pomylilem: nalezy do Zwiazku Hodowcow Koni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
związki nie zawsze pomagają.mojego chłopaka i jego kolegów oszukał pracodawca i poszli do związków i do tej pory czekają na rozwiązanie sprawy,to już bedzie ze 2 lata.poza tym zamykają jego fabrykę i związki też nie pomogły.a główny związkowiec fabryki szuka nowej pracy już bardzo długo i nikt go nie chce bo się boją że im będzie bruździł. oprócz tego związki kosztują chyba 2% dochodu brutto. chyba zapiszę się do Związku Hodowców Koni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
No. krol jest oczywiscie zorganizowany w Krolewskim Zwiazku Zawodowym i niedlugo bedzie strajkowal , bo No. rodzina krolewska zakwalikowala sie TYLKO na 3. miejcsu w rankingu rocznych wydatkow a No. krol chce zeby byli na 1. - bo jak on to mowi : " Norge er best " - No. jest najlepsza i 3. miejsce go nie zadawala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok