Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

małe pytanko,,, - Norwegia

Czytali temat:
kaka maka (461 niezalogowanych)
59 Postów
PIOTR MARCINKOWSKI
(PETER34)
Nowicjusz
mam małe pytanko,,,czy ktos z was kupował auto przez firmę ELCON?? czy mają korzystne warunki??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
elcon - santander bank ... oprocentowanie mozesz porownac sobie z innymi firmami udzielajacymi kredytow w necie

co do elcon - jakie miejsce maja teraz w rankingu oprocentowan, nie wiem... ale jesli chodzi o formalnosci zwiazane z kredytem, obsluge klienta pozniejsza juz, kontakt zarowno telefoniczny jak e-mailowy - to wszystko oceniam na piateczke...szybko i sprawnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
PIOTR MARCINKOWSKI
(PETER34)
Nowicjusz
dzięki ulv27,,,,,,,,,mają jakie specjalne wymagania odnosnie udzielania kredytu?,,np,okres pracy w norge,lub jakies inne wymagania?,,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
pewnie tak jak kazdy bank kredytujacy cokolwiek, wymagania rozne maja... chocby jakis dany dochod roczny wystarczajacy na splate kredytu,
niemniej powiem ci szczerze, ze nie wiem czego wymagaja, bo nigdy sie tym zwyczajnie nie interesowalem przed zakupem auta, czy dostane czy nie...

najszybciej i naprawdziwiej dowiesz sie, jesli masz juz upatrzone jakies autko w np. salonie, idac tam i :

podajesz sprzedawcy swoj nr personalny i prosisz aby sprawdzil w elconie czy dostaniesz kredyt, jaka bedzie kwota cala do splacenia, jaka rata miesieczna przy odpowiadajacym ci okresie kwartalnym itd.
wystarczy numer...i powiedza ci wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Osobiscie mam w As finansering.Zwroc uwage na to co tez dodaja do kredytu.Przewaznie jest tego troszke np.dodatkowe 5% znizki na ubezpieczenie(wiadomo musisz miec fullcasco),albo darmowa pomoc drogowa w skandynawi,albo ubezpieczenie dodatkowe w czasie podrozy(w egipcie nie bedziesz sie martwil o koszty pobytu w szpitalu np.hihihi),albo 20% znizki na uslugi u partnerskich warsztatow itd itd. Samo oprocentowanie az tak mocno sie nie rozni miedzy tymi wszystkimi firmami.
Ulv dobrze radzi,jezeli kupujesz od forhandlera to poprostu powiedz mu zeby przedstawil ci oferty paru firm i tyle.Sam wybierzesz najlepsza.
W wiekszosci firm bedzie potrzebny Twoj dochod za ostatni rok. Na dole rozliczenia koncowego ze skkat masz taka mala jakby tabelke i to jest wazne,po za tym firma i tak Ciebie sprawdzi. Mozna to ominac wplacajac 60% wartosci auta.Tak zrobil kolega kupujac Pasata.Wplacil 100000 za auto warte 180 tys i niepotrzebowali juz nic wiecej bo samo auto juz bylo wystarczajacym zabezpieczenie.
AAA i jeszcze jedno w wiekszosci firm okres kredytowania nie moze przekroczyc 10 lub max 12 lat auta. To z mojej wiedzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok