Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(939 niezalogowanych)
142 Posty

(marteszka)
Stały Bywalec
Sethur napisał:
marteszka napisał:
Sethur napisał:
marteszka napisał:
u mnie to trwalo nie caly miesiac

U mnie trwa juz czwarty

widocznie masz duzo na sumieniu

Co to jest sumienie?

Sumienie - w niektórych religiach i nurtach etycznych wewnętrzne odczucie pozwalające rozróżniać dobro i zło, a także oceniać postępowanie własne i innych ludzi. Jest to zdolność pozwalająca człowiekowi ujmować swoje czyny pod kątem moralnym i odpowiednio je oceniać. Czynnikiem decydującym w przestrzeganiu tych norm jest poczucie winy występujące w momencie uświadomienia sobie rozbieżności między własnym postępowaniem, a przyjętymi normami. Sumienie kieruje się różnymi kryteriami, zależnymi od sposobu wychowania, miejsca przebywania, otoczenia społecznego, zasad moralnych jakie te wszystkie czynniki w człowieku wytworzyły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
marteszka napisał:
Sethur napisał:
marteszka napisał:
Sethur napisał:
marteszka napisał:
u mnie to trwalo nie caly miesiac

U mnie trwa juz czwarty

widocznie masz duzo na sumieniu

Co to jest sumienie?

Sumienie - w niektórych religiach i nurtach etycznych wewnętrzne odczucie pozwalające rozróżniać dobro i zło, a także oceniać postępowanie własne i innych ludzi. Jest to zdolność pozwalająca człowiekowi ujmować swoje czyny pod kątem moralnym i odpowiednio je oceniać. Czynnikiem decydującym w przestrzeganiu tych norm jest poczucie winy występujące w momencie uświadomienia sobie rozbieżności między własnym postępowaniem, a przyjętymi normami. Sumienie kieruje się różnymi kryteriami, zależnymi od sposobu wychowania, miejsca przebywania, otoczenia społecznego, zasad moralnych jakie te wszystkie czynniki w człowieku wytworzyły.

Hmmm...nie ... to nie mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(marteszka)
Stały Bywalec
no tak ale wlasna ocena nie jest obiektywna i wladze moga miec inne zdanie na ten temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(marteszka)
Stały Bywalec
moze warto zadzwonic i sie dowiedziec czemu to tak dlugo trwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
marteszka napisał:
no tak ale wlasna ocena nie jest obiektywna i wladze moga miec inne zdanie na ten temat

*Nie mam* dotyczylo sumienia Oczywiscie ze zdwonilem ... nikt nic nie wie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(marteszka)
Stały Bywalec
Sethur napisał:
marteszka napisał:

*Nie mam* dotyczylo sumienia Oczywiscie ze zdwonilem ... nikt nic nie wie

to wspolczuje w takim razie bo ja mialam wiecej szczescia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok