Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

rodzinne dlaczego mam oddac ? - Norwegia

Czytali temat:
Grzegorz C Łukasz Kowalski (2993 niezalogowanych)
22 Posty
Wiking
Mam pytanie w zwiazku z rodzinnym ,problem polega na tym iz niestety karza mi zwrocic zailek z poprzednich 3 lat w zwiazku nie jestem 3 lata i od tego momentu nie mam meldunku z moimi dziecmi mial ktos podobna sytuacje?niezrozumiale jest to ,ze moja byla partnerka nie pobierala zasilku tylko ja druga sprawa co ma rozwod i wspolny meldunek z pobieraniem rodzinnego.Mial ktos podobne doswiadczenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może to nie twoje dzieci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Raczej nikt nie mial takiej sytuacji
Zasilek Ci sie nie nalezal i teraz musisz go zwrocic. Jesli nie mieszkasz(nie jestes zameldowany) wspolnie z dziecmi, to nie masz prawa do zasilku rodzinnego. Boli, ale bedziesz musial zwrocic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Wiking
ok rozumiem wszystko ale moge udowonic fakt iz zasilek wysylalem do polski bezposrednio na konto moich dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ryba05 napisał:
ok rozumiem wszystko ale moge udowonic fakt iz zasilek wysylalem do polski bezposrednio na konto moich dzieci
jako alimenty?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
To nie ma zadnego znaczenia, co zrobiles z pieniedzmi. Pobierales nienalezne swiadczenia i amen. Nic wiecej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Wiking
zasadnicze pytanie Lindemans?skad ta pewnosc w twoich odpowiedziach na moj watek ?pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ryba05 napisał:
zasadnicze pytanie Lindemans?skad ta pewnosc w twoich odpowiedziach na moj watek ?pozdrawiam

Buhahahah
Zadajesz pytanie na forum, a jak odpowiedz nie jest po twojej mysli, to ja negujesz

W takim razie zapytaj w NAV, dlaczego chca zwrotu. Gwarantuje, ze dostaniesz identyczna odpowiedz "nienaleznie pobrane(wyludzone!) swiadczenia nalezy zwrocic".

A teraz czekaj w nadzieji, ze moze ktos inny, bardziej ci przychylny niz Lindemnas, napisze - "nie martw sie, na pewno sie z tego wywiniesz"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Wiking
Nie neguje jedynie pytam skad ta pewnosc na zadane pytanie wystarczyloby odpowiedz znam przepisy czy tez ewentualna sytuacje ot tyle w tym temacie .Drodzy forumowicze nie naskakujcie na ludzi grzecznie zapytalam a tu ironizacje kasliwosci ....pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(ewaw200817)
Nowicjusz
jezelij jestes po rozwodzie badz w separacji to nie mozesz pobierac zasilku na rodzine ktorej teoretycznie nie ma, ex zona jest w polsce lub tutaj,ale juz nie mieszkacie razem i nie ma wspolnej rodziny,dlatego tez kaza oddac zasilek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok