Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Knajpy, restauracje,jadlodjanie- polecam, odradZam - Norwegia

Czytali temat:
Tycjan (761 niezalogowanych)
1 Post

(catsoup)
Wiking
No wlasnie.
Mialam taka ulubiona restauracyjke na Stortinget. Mongolska knajpka. Za 150 koron serwowali kolacje z dokladka. Wchodziles, siadales. Przynosili kartke i dlugopis. Zaznaczales na niej rodzja miesa, sos itd. Nastepnie z ta kartka szlo sie do takie wielkiej lady chlodniczej. Tam nakladalismy sobie najrozniejsze warzywa. Potem ten talerz z warzywami + kartka wedrowala do kucharza. A pozniej jedzonko + wielka micha ryzu na nasz stol. Jak sie zjadlo, to powtorka. 150 koron.
Ale zamkneli.
Moze znacie jakies fajne miejsca, gdzie niedrogo mozna cos zjesc?
Ja moge polecic np. kebaba na Pilestredetpark, naprzeciw sklepu polskiego. Ale tam nie ma gdzie usiasc itd. Takze dobre miejsce na szybki wszam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kenneth Eriksen
(Kenneth78)
Wiking
Mongolska restauracja bielonych pieniędzy i został zamknięty kilka razy przez Mattilsynet powodu złej czyszczenia, więc powinieneś być szczęśliwy, że restauracja jest zamknięta w odniesieniu do zdrowia ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Kenneth78 napisał:
Mongolska restauracja bielonych pieniędzy i został zamknięty kilka razy przez Mattilsynet powodu złej czyszczenia, więc powinieneś być szczęśliwy, że restauracja jest zamknięta w odniesieniu do zdrowia ....

A ja pomyslalem ze zamkneli ja ze wzgledu na malejaca w zastraszajacym tepie populacje kota dachowca w okolicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(catsoup)
Wiking
Kenneth78 napisał:

Wiesz co, no knajpka sprawiala wrazenie czystej i eleganckiej, a jedzenie bylo bardzo smaczne. Ale oczywiscie nie wiem jak bylo na zapleczu tej knajpki. W ogole zaskoczyles mnie informacja, ze istnieje tu cos na podobienstwo sanepiedu, bo patrzac na niektore lokale i sklepy to raczej troche sie obijaja Ci Mattilsynet.

Co do dachowcow to sie kolega zagalopowal. To nie w mongolii. To, ze cos brzmi egzotycznie nie dowodzi temu, ze jada tam sie koty i psy.

Czekam na jakies propozycje milych, niedrogich i przyjemnych miejsc z jedzonkiem w Oslo.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
catsoup napisał:
Kenneth78 napisał:

Wiesz co, no knajpka sprawiala wrazenie czystej i eleganckiej, a jedzenie bylo bardzo smaczne. Ale oczywiscie nie wiem jak bylo na zapleczu tej knajpki. W ogole zaskoczyles mnie informacja, ze istnieje tu cos na podobienstwo sanepiedu, bo patrzac na niektore lokale i sklepy to raczej troche sie obijaja Ci Mattilsynet.

Co do dachowcow to sie kolega zagalopowal. To nie w mongolii. To, ze cos brzmi egzotycznie nie dowodzi temu, ze jada tam sie koty i psy.

Czekam na jakies propozycje milych, niedrogich i przyjemnych miejsc z jedzonkiem w Oslo.

Pozdrawiam.

To byl zart tylko!!! skad innad miesa z psa jest bardzo dobre!!!!Swinka morska tez niezle smakuje!Polecam sprobowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
catsoup napisał:
Kenneth78 napisał:

Pozdrawiam.

zacznij sama eksplorowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Lukasz J.K
(juniorsous)
Początkujący
Restauracje w Oslo OperaHUS Polecam !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kenneth Eriksen
(Kenneth78)
Wiking
Dwóch dobrych restauracji na Oslo:

Bagatelle, na Frogner/Solli, Bygdøy Allè 3
http://www.bagatelle.no/

Palace Grill, na Solli, Solligata 2
http://www.palacegrill.no/

Bagatelle i Palace Grill nie jest daleko z Aker Brygge/Vika, tylko jak 5 minut spacer.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Gosia Z
(goshia)
Początkujący
Bagatelle jest pewnie strasznie droga, przeciez tam pracuje Mistrzu Sztuki Kulinarnej HELLSTRØM!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kenneth Eriksen
(Kenneth78)
Wiking
To jest prawda. Pana Hellstrøm posiada ta restauracja. Bagatela była pierwszą restaurację w Norwegii który otrzymał gwiazdą w ten Michelinguide.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok