Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nocleg w Oslo we wrześniu - Norwegia

Czytali temat:
(1644 niezalogowanych)
7 Postów
Wiking
Witajcie,
Od 13.09 jestem w okolicach Oslo. Lece WizzAir i ląduje na lotnisku Oslo Sandefjord Torp, do Oslo mam koło 100km (zna ktos tani transport do stolicy?). Szukam taniego noclegu dla 2 os. doroslych na 4-5 dni, fajnie jakby był dostęp do kuchni

dzieki,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
amw napisał:
Witajcie,
Od 13.09 jestem w okolicach Oslo. Lece WizzAir i ląduje na lotnisku Oslo Sandefjord Torp, do Oslo mam koło 100km (zna ktos tani transport do stolicy?). Szukam taniego noclegu dla 2 os. doroslych na 4-5 dni, fajnie jakby był dostęp do kuchni

dzieki,

kazdy dojazd Torp-Oslo kosztuje 200-250 od osoby....
powodzenia z lokum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Słyszałem o darmowym autobusie, ktory dowozi na stacje a stamtąd koleją do Oslo - być może wyjdzie taniej?
Jakoś muszę się dostać do tego Oslo, niekoniecznie muszę tam spać, ale zwiedzić chciałbym baardzo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Korony a od kogo slyszales o tym darmowym autobusie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Bodajze na innym forum, rozumiem że to bujda? Nie ma w okolicach Oslo żadnych pensjonatów?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
tez czytalam o tym na jakims forum, nawet nie tak dawno. nie kozystalam bo latam z Gardermoen , ew. z Rygge. Ale widocznie cos takiego jest, cena pociagu moze byc podobna do ceny torpekspressen, ale mozesz sprawdzic na necie.
Co do tanichn noclegow to 500 koron za dobe w bodajze 4 - 6 osobowym pokoju, od osoby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
amw napisał:
Słyszałem o darmowym autobusie, ktory dowozi na stacje a stamtąd koleją do Oslo - być może wyjdzie taniej?
Jakoś muszę się dostać do tego Oslo, niekoniecznie muszę tam spać, ale zwiedzić chciałbym baardzo.

jest darmowy autobus torp i na rygge. tzn jedzie spod lotniska do najblizszej stacji kolejowej, jedzie ok 7 min ale cena biletu i tak jest ok 240 koron
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Bartek Sut
(str14)
Wiking
Dzwoń (nor) 92540915. Coś wolnego się pewnie znajdzie tylko drogo. Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
str14 napisał:
Dzwoń (nor) 92540915. Coś wolnego się pewnie znajdzie tylko drogo. Pozdro
Drogo tzn.? Przecież z Polski nie zadzwonie do Ciebie

Wracając do tematu...
Przed założeniem wątku już sie trochę rozejrzałem oczywiście od razu natknąłem sie Anker Hostel, ale podjąlem próby szukania czegos tanszego, i tak znalazłem nocleg na 5 dni dla 2os za 3000 oczywiście poza centrum (do Oslo mam 10min metrem). Jest to taki pensjonat, A myślałem że takowych nie ma w cale w Norwegii. Jeszcze szukam dalej, a nóż znajde coś tańszego

Zastanawiam się czy lepiej lądować w Torp czy Rygge, bo może z tego drugiego będzie tańszy transport. Transport z ekspressen jest chyba najtańszy, moze uda mi się znaleźć jakąś polska firme transportowa typu PKS Oslo - choć akurat oni mają wysokie ceny, wiem też że rodacy koczuja na lotnisku i oferują transport turystom

Zakladając wątek na forum społecznosci w Norwegii miałem cicha nadzieję (nadal ją mam!), że znajdzie sie ktoś kto zna tanie miejsce na nocleg lub sam może to zaoferować - jasne ze nie za darmo, ponadto jakby tęsknił za polskimi przysmakami z kraju to na pewno coś bym dał w prezencie Będąc w UK, oprócz kasy za nocleg w ten sposób odwdzięczyłem się za gościne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Powiedzcie, mi czy torpekspressen.no/ toleruje również polską legitymację studencką?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok