Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukamy pracy w Oslo - Norwegia

Czytali temat:
(363 niezalogowanych)
4 Posty
Tigmo Tigmo
(Tigmo)
Wiking
Prośba o pomoc 0 Minuty temu Oklaski: 0
Witam,

Jesteśmy miłą parą, nie palącą i lekko zdesperowaną. Od dłuższego czasu nie możemy znaleźć pracy, w związku z czym nie mamy też w Polsce mieszkania.

Od dłuższego czasu szukamy pracy w Oslo, głównie przez Eures, ostatnio przez NAV. Dość często otrzymujemy odpowiedź, że niestety w pierwszej kolejności zostaną zatrudnione osoby, które już fizycznie są w Norwegii.

Nasza sytuacja jest bardzo ciężka, udało nam się uzbierać niewielką sumę na wyjazd, wyżywienie i dość śmieszną na zakwaterowanie. Dlatego też mam pytanie, czy ktoś mógłby nam pomóc? Podnająć coś za te grosze na jakiś miesiąc? Gdy znajdziemy pracę będziemy płacić regularnie. Zależy nam na jak najszybszym wyjeździe najlepiej jeszcze we wrześniu.

Ja mam wyższe wykształcenie (filozofia nauczycielska), mogę sprzątać, prowadzić dom, opiekować się dziećmi, mam doświadczenie w sprzedaży.
On może podjąć się pracy fizycznej, prac remontowych, kafelkowaniu

Oboje mówimy po angielsku i mamy prawo jazdy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(Sabuniek)
Wiking
Takich tematów tu mnóstwo, wystarczy poczytać, na początek najprosciej szukać w agencjach, Mann Power, adecco, jobz, job zone itp. Co do mieszkania to zalezy co uważacie za skromną sumkę ale te 2000 do 3000kr musicie liczyć min za pokój plus depozyt zazwyczaj. Powodzenia, kto nie ryzykuje szampana nie pije, ale pdst to musicie być tu na miejscu, pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok