Rozrywka
Łatwa sałatka z tuńczykiem
2

foto: Moje Gotowanie w Norwegii |
Sałatka z tuńczykiem:
- 2 małe puszki tuńczyka w sosie własnym
- woreczek ugotowanego ryżu
- puszka groszku (pani Kasia proponuje Bonduelle, bo jest sprawdzony, a inne nie przypominają smakiem "naszego" groszku)
- puszka kukurydzy
- 1 papryka czerwona (najlepsza jest snack, długa, ale nie ostra tylko słodka z miękką skórką, pasuje tu idealnie)
- kilka gałązek koperku
- sól, pieprz, czerwona papryka w proszku
- majonez (ok. 2 łyżek)
- opcjonalnie cebula, ja za surową nie przepadam więc rzadko dodaję do moich potraw
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Bardzo dobrze smakuje na listkach cykorii.
Smacznego!
Reklama
To może Cię zainteresować
13
16-11-2013 10:19
0
0
Zgłoś
16-11-2013 09:19
0
-1
Zgłoś