Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kuchnia

Sylwestrowe przekąski

Katarzyna Smól

30 grudnia 2013 08:55

Kopiuj link
Sylwestrowe przekąski

Dziś mam dwie propozycje na małe przekąski, które nadadzą się na sylwestrowe spotkanie ze znajomymi.



Niezależnie czy Nowy Rok powitacie w Norwegii czy w Polsce, te przekąski dodadzą imprezie smaku.




Ślimaczki z cukinii


Składniki:

- cukinia

- kilka plastrów szynki

- serek typu philadelfia (może być smakowy)

- suszone pomidory

- świeżo zmielony pieprz

- oliwa z oliwek

sylwestrowe przekąski


  Cukinię kroję wzdłuż na długie cienkie plastry, solę i polewam oliwą z oliwek. Odstawiam na pół godziny. Następnie delikatnie grilluję na patelni (można też w piekarniku). Kiedy jest gotowa i ostudzona przesmarowuję każdy plaster serkiem, posypuję świeżo zmielonym pieprzem, nakładam plaster szynki i jeden pocięty na kawałki plaster suszonego pomidora. Zwijam w rulonik i spinam dwoma wykałaczkami.



Łódeczki z cykorii


Składniki:

- 3 cykorie

- 3 łyżki jogurtu naturalnego

- 3 łyżki majonezu

- koperek

- paluszki krabowe

- suszone pomidory

- kapary

 
łódeczki z cykorii


Z majonezu, jogurtu i drobno posiekanego koperku robię sos, przyprawiam go pieprzem i solą. Na każdy liść cykorii nakładam sos, na to kawałki paluszków krabowych, posiekanych suszonych pomidorów oraz kapary.

Smacznego!


sylwestrowe przekąski


 

Zapraszam na moją stronę na facebooku.



❤️ 0
😂 0
😢 0
😠 0
😮 0
Gość
Wyślij


Raport Norwegia

Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok