Sycąca i rozgrzewająca zupa z soczewicy

Katarzyna Smól
Składniki:
- ząbek czosnku lub łyżeczka czosnku w proszku
- puszka pomidorów bez skórki- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 szklanki czerwonej soczewicy (kupuję ją w tureckim sklepie)
- ok. 1 i 1/2 l bulionu warzywnego lub drobiowego (najwygodniej rosołu)
- zioła i przyprawy do smaku np. mielony imbir, kurkuma, curry, tymianek, także sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Jeśli zupa jest łagodnie przyprawiona, można wzbogacić ją pokruszoną fetą lub kozim serem, który dodajemy już na talerzu.
Smacznego!
Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.
11-01-2016 17:54
1
0
Zgłoś
11-01-2016 11:32
0
-1
Zgłoś