Sałatka z komosą ryżową – pyszna i sycąca przekąska

Sałatka z komasą jest nie tylko pyszna, ale i zdrowa! fot. Katarzyna Smól
Składniki:
– 1 pietruszka
– 1 duża marchewka
– 1/2 jabłka, najlepiej kwaśnego
– 2 średnie buraki
– 1/2 szklanki orzechów laskowych podprażonych na patelni
– pęczek pietruszki
– 2 łyżki oleju
Składniki na sos do sałatki:
– 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1/2 łyżeczki kminku (składnik opcjonalny, uważam, że lepiej go pominąć)
– szczypta chili
– szczypta soli
Sposób przygotowania:
Posiekałam natkę pietruszki, jabłko pokroiłam w drobną kostkę, orzechy posiekałam. Wszystkie składniki dodałam do komosy. Połączyłam składniki na sos i dodałam do sałatki.
Smacznego!

Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.