Sałatka krabowa – delikatna przekąska na imprezę

Katarzyna Smól
Składniki:
- 100 g paluszków krabowych (jeśli były mrożone, skropcie je przed rozmrożeniem sokiem z cytryny)
- 1/3 ogórka wężowego
- 3 rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz, sok z cytryny do smaku

Dodatkowo możecie dodać:
- makaron ryżowy
- groszek konserwowy
- posiekany koperek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki kroimy bardzo drobno i doprawiamy. Przed dodaniem majonezu odstawiamy na pół godziny, po czym odlewamy sok, który puściły warzywa. Dopiero wtedy dodajemy majonez (czasem trzeba dodać więcej, jeśli użyjemy więcej składników). Następnie mieszamy i nakładamy na grzanki bezpośrednio przed podaniem.
Smacznego!
Zdjęcie frontowe: Katarzyna Smól
Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.
20-01-2016 08:29
0
-1
Zgłoś