Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Sałatka krabowa – delikatna przekąska na imprezę Kuchnia
Katarzyna Smól 16 stycznia 2016
08:00

Sałatka krabowa – delikatna przekąska na imprezę

1
Skomentuj
Katarzyna Smól
Przekąska, która świetnie sprawdza się na spotkaniach z przyjaciółmi. Zwykle podaje się ją na małych grzankach lub kanapeczkach bankietowych, które w Norwegii łatwo można dostać w sklepach.
Sałatka jest bardzo delikatna, ale nie mdła. Robię ją często, ale prawie za każdym razem trochę zmieniam przepis, dlatego podam Wam wersję podstawową oraz propozycję dodatkowych składników.
Reklama

Składniki:

- 2 jajka
- 100 g paluszków krabowych (jeśli były mrożone, skropcie je przed rozmrożeniem sokiem z cytryny)
- 1/3 ogórka wężowego
- 3 rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Sałatka sprawdzi się jako główny składnik mini kanapek!
Sałatka sprawdzi się jako główny składnik mini kanapek! Fot. Katarzyna Smól

Dodatkowo możecie dodać:

- łyżkę drobno posiekanego pora
- makaron ryżowy
- groszek konserwowy
- posiekany koperek

Sposób przygotowania:


Wszystkie składniki kroimy bardzo drobno i doprawiamy. Przed dodaniem majonezu odstawiamy na pół godziny, po czym odlewamy sok, który puściły warzywa. Dopiero wtedy dodajemy majonez (czasem trzeba dodać więcej, jeśli użyjemy więcej składników). Następnie mieszamy i nakładamy na grzanki bezpośrednio przed podaniem.

Smacznego!

Zdjęcie frontowe: Katarzyna Smól
Reklama
Gość
Wyślij
Komentarze:
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najnowszych
Przemek Saracen
Przemek Saracen 20-01-2016 08:29
Odpowiedz
Zgłoś komentarz

Bliżej nas