Placki z cottage cheese i otrębami

Składniki:
- 2 jajka;
- 1 szklanka maślanki (kulturmelk) lub zamiennie 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego;
- 100 g twarożku, może być cottage cheese odsączony i rozdrobniony widelcem;
- 1 i 1/2 szklanki mąki;
- 50 g otrębów np. owsianych (kli);
- 4 łyżki cukru (możecie nawet mniej jeśli twarożek nie jest kwaśny);
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- szczypta soli- olej do smażenia.

Przygotowanie:
P.S. placki można wzbogacać ulubionymi dodatkami. Czasami zamiast otrębów używam namoczone lub chrupkie, drobne płatki owsiane.


Smacznego!
Przepis i zdjęcia przygotowała Katarzyna Smól - Moje gotowanie w Norwegii
Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.
10-11-2014 02:45
0
0
Zgłoś
01-11-2014 14:01
3
0
Zgłoś