Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

5
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Kuchnia

Muffinki z bananami

Katarzyna Smól

27 lipca 2014 06:15

Udostępnij
na Facebooku
Muffinki z bananami


W dziejszym kąciku kulinarnym prezentujemy przepis na szybkie muffinki. Znów gotujemy na słodko choć z bananami zamiast z owocami lata.

Muffinki z bananami 

W moim domu trudno znaleźć amatora bardzo dojrzałych bananów. Ponieważ nie lubię kiedy cokolwiek się kuchni marnuje, mam pod ręką kilka przepisów, do których dojrzałe banany pasują idealnie. Dziś proponuję przepis na szybkie muffinki. 


muffinki i kawa


Składniki: 
- 3 dojrzałe banany 
- 125 g masła 
- 1/2 łyżeczki cynamonu 
- 100 g cukru 
- jogurt waniliowy Go`morgen z orzeszkami 
- 2 jajka 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
- 300 g mąki pszennej 
- 50 g posiekanej czekolady 


pyszne muffinki z bananami


W garnuszku rozpuszczam masło, dodaję do niego cukier i banany, które rozgniatam widelcem na mus. Następnie dodaję jogurt (bez orzeszków) i jajka, mieszam widelcem do połączenia składników. Potem dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cynamon i ponownie mieszam widelcem. Na koniec wsypuję orzeszki z jogurtu i posiekaną czekoladę, mieszam. Ciasto nakładam do papilotek umieszczonych w formie na muffinki (to ciasto jest za rzadkie, aby piec je tylko w papilotkach). Piekę 20 min. w 180 stopniach.


Przepis i zdjęcia przygotowała Katarzyna Smól - Moje gotowanie w Norwegii




Reklama
Gość
Wyślij
Reklama
Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok