Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kuchnia

Muffinki z bananami

Katarzyna Smól

27 lipca 2014 06:15

Kopiuj link
Muffinki z bananami


W dziejszym kąciku kulinarnym prezentujemy przepis na szybkie muffinki. Znów gotujemy na słodko choć z bananami zamiast z owocami lata.

Muffinki z bananami 

W moim domu trudno znaleźć amatora bardzo dojrzałych bananów. Ponieważ nie lubię kiedy cokolwiek się kuchni marnuje, mam pod ręką kilka przepisów, do których dojrzałe banany pasują idealnie. Dziś proponuję przepis na szybkie muffinki. 


muffinki i kawa


Składniki: 
- 3 dojrzałe banany 
- 125 g masła 
- 1/2 łyżeczki cynamonu 
- 100 g cukru 
- jogurt waniliowy Go`morgen z orzeszkami 
- 2 jajka 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
- 300 g mąki pszennej 
- 50 g posiekanej czekolady 


pyszne muffinki z bananami


W garnuszku rozpuszczam masło, dodaję do niego cukier i banany, które rozgniatam widelcem na mus. Następnie dodaję jogurt (bez orzeszków) i jajka, mieszam widelcem do połączenia składników. Potem dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cynamon i ponownie mieszam widelcem. Na koniec wsypuję orzeszki z jogurtu i posiekaną czekoladę, mieszam. Ciasto nakładam do papilotek umieszczonych w formie na muffinki (to ciasto jest za rzadkie, aby piec je tylko w papilotkach). Piekę 20 min. w 180 stopniach.


Przepis i zdjęcia przygotowała Katarzyna Smól - Moje gotowanie w Norwegii




❤️ 0
😂 0
😢 0
😠 0
😮 0
Gość
Wyślij


Raport Norwegia

Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok