Kuchnia
Lody jagodowe
3

Wybierzcie wesołe lodowe foremki i częstujecie dzieciaki, są bardzo smaczne i zdrowe.
Składniki na 4 małe lody:
- 1/2 szklanki jagód;

pixabay.com/hans
- 3/4 szklanki kesamu waniliowego;
-1/3 kremówki;
- łyżka wiórków kokosowych;
- czubata łyżeczka cukru.
Przygotowanie:
Jagody ucieram z cukrem. Kesam mieszam ze śmietanką i wiórkami kokosowymi i 3/4 tej masy mieszam z jagodami. Do pojemniczków na lody nakładam masę jagodową, a na wierzch nakładam pozostałą masę bez jagód.
Wkładam do zamrażalnika na kilka godzin. Jeśli macie ochotę na wersję mniej kaloryczną, pomińcie śmietankę i użyjcie Kesam Mager.

Smacznego!
Przepis przygotowała Katarzyna Smól - Moje gotowanie w Norwegii
zdjęcie: Katarzyna Smól
Reklama
Reklama
To może Cię zainteresować
13-07-2014 08:54
0
0
Zgłoś