Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kuchnia

Lody jagodowe

Katarzyna Smól

12 lipca 2014 06:06

Udostępnij
na Facebooku
3
Lody jagodowe

Lato, gorąco, upalnie :) Żeby było przyjemniej zapraszam na lody. Domowej roboty, ze świeżymy jagodami, robione bez maszyny.

Wybierzcie wesołe lodowe foremki i częstujecie dzieciaki, są bardzo smaczne i zdrowe.


Składniki na 4 małe lody:


- 1/2 szklanki jagód;

Jagody
pixabay.com/hans

- 3/4 szklanki kesamu waniliowego;

-1/3 kremówki;

- łyżka wiórków kokosowych;

- czubata łyżeczka cukru.

Przygotowanie:


Jagody ucieram z cukrem. Kesam mieszam ze śmietanką i wiórkami kokosowymi i 3/4 tej masy mieszam z jagodami. Do pojemniczków na lody nakładam masę jagodową, a na wierzch nakładam pozostałą masę bez jagód.
Wkładam do zamrażalnika na kilka godzin. Jeśli macie ochotę na wersję mniej kaloryczną, pomińcie śmietankę i użyjcie Kesam Mager.

Lody jagodowe

Smacznego!

Przepis przygotowała Katarzyna Smól - Moje gotowanie w Norwegii

  zdjęcie: Katarzyna Smól

Reklama
Gość
Wyślij
Komentarze:
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najnowszych


full casco

13-07-2014 08:54

ktory kesam 0% tluszczu?

Reklama
Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok