Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Kuchnia

Lekki deser z mango na 17 maja!

Katarzyna Smól

17 maja 2014 06:35

Udostępnij
na Facebooku
Lekki deser z mango na 17 maja!


Czas, aby wśród podawanych przeze mnie przepisów zagościło coś lekkiego i mniej kalorycznego. Deser jest słodki, lekki, jednocześnie bardzo sycący. Dominuje w nim mango, ale znajdziecie tu także bardzo dużo orzechów. Samo zdrowie!




W sam raz na obchody 17 maja!

Składniki:

- 1 szklanka orzechów

- 1 dojrzałe mango

- 2 łyżki miodu

- 100 ml jogurtu naturalnego

- skórka z limonki

- garść pistacji

- marakuja


Orzechy (u mnie były tu laskowe, włoskie i nerkowca) namoczyłam kilka godzin przed zrobieniem deseru. Potem zmiksowałam je w blenderze razem z z kawałkami mango (obrane z skórki). Gotową masę nałożyłam do pucharków, na to nałożyłam warstwę jogurtu naturalnego wymieszanego z miodem i skórką z limonki. Wierzch udekorowałam pokrojonymi drobno pistacjami oraz miąższem z marakui.

Smacznego!

deser z mango

deser z mango




Deser według przepisu Kingi Paruzel
.



Zapraszam na moją stronę na facebooku.




Reklama
Gość
Wyślij


Reklama
Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok