Lekki deser z mango na 17 maja!

Czas, aby wśród podawanych przeze mnie przepisów zagościło coś lekkiego i mniej kalorycznego. Deser jest słodki, lekki, jednocześnie bardzo sycący. Dominuje w nim mango, ale znajdziecie tu także bardzo dużo orzechów. Samo zdrowie!
W sam raz na obchody 17 maja!
Składniki:
- 1 szklanka orzechów
- 1 dojrzałe mango
- 2 łyżki miodu
- 100 ml jogurtu naturalnego
- skórka z limonki
- garść pistacji
- marakuja
Orzechy (u mnie były tu laskowe, włoskie i nerkowca) namoczyłam kilka godzin przed zrobieniem deseru. Potem zmiksowałam je w blenderze razem z z kawałkami mango (obrane z skórki). Gotową masę nałożyłam do pucharków, na to nałożyłam warstwę jogurtu naturalnego wymieszanego z miodem i skórką z limonki. Wierzch udekorowałam pokrojonymi drobno pistacjami oraz miąższem z marakui.
Smacznego!


Deser według przepisu Kingi Paruzel.
Zapraszam na moją stronę na facebooku.

Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.