Kredyt konsumencki w Norwegii
Eff.rente 14,0%, 65 000kr. over 5 år,etablering 950kr., Totalt 89 093 kr.
Sprawdź
Refinansiering w Norwegii
Eff.rente 14,0%, 65 000kr. over 5 år,etablering 950kr., Totalt 89 093 kr.
Sprawdź
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Chlebek ziemniaczano-cebulowy – pyszny dodatek do sałatek i zup Kuchnia
Katarzyna Smól 23 kwietnia 2016
07:00

Chlebek ziemniaczano-cebulowy – pyszny dodatek do sałatek i zup

Skomentuj
Chlebek ziemniaczano-cebulowy może być dobrym dodatkiem do zup kremów fot. Katarzyna Smól
Chlebek ziemniaczano-cebulowy świetnie smakuje na ciepło i po ostudzeniu, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil. Jeżeli potrzebujecie odmiany od zwykłego pieczywa, wypróbujcie dzisiejszy przepis.

Składniki:

– 2 średnie ziemniaki (150 g)
– 150 mąki pszennej
– 1 mała cebula
– 2 łyżki startego parmezanu (najlepiej startego na płatki)
– 1 jajko
– 2 łyżki mleka
– 1 czubata łyżka musztardy
– szczypta pieprzu kajeńskiego
– szczypta tymianku
– 1/2 łyżeczki soli
– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam na maśle do chrupkości. Ziemniaki obieram i ścieram na dużych oczkach. Do ziemniaków dodaję przyprawy i zioła. Mieszam. Dodaję mąkę, roztrzepane jajko, mleko, cebulę i parmezan. Wszystko mieszam łyżką do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Formuję okrągły bochenek (uwaga: ciasto mocno się klei). Na wierzch kładę kilka płatków parmezanu. Chlebek piekę w 180 stopniach przez 45 min.
Chlebek sprawdza się również jako dodatek do sałatek
Chlebek sprawdza się również jako dodatek do sałatek
fot. Katarzyna Smól
Chlebek smakuje dobrze również na ciepło
Chlebek smakuje dobrze również na ciepło
fot. Katarzyna Smól
Reklama
Gość
Wyślij
Komentarze:
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najnowszych

Bliżej nas