Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kuchnia

Trufelki z białą czekoladą w kokosie

Katarzyna Smól

15 lutego 2014 06:15

Udostępnij
na Facebooku
 Trufelki z białą czekoladą w kokosie


Jeśli jesteście jeszcze w walentynkowym nastroju, to zachęcam do zrobienia w bardzo szybki i łatwy sposób przepysznych trufelków. Ładnie zapakowane zapewne sprawią radość obdarowanej osobie :) Do ich przygotowania można wykorzystać kruche ciasteczka lub biszkopty.


Składniki:


- 200 g pokruszonych ciasteczek (lub biszkoptów, ciasta biszkoptowego, u mnie były to herbatniki korzenne, który zmiękły i nie cieszyły się już powodzeniem na stole)

- 150-200 g kesamu (lub innego serka homogenizowanego)

- 100 g białej czekolady

- wiórki kokosowe


Ciasteczka rozkruszyłam w blenderze na proszek. Dodałam kesam i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę (ostudzoną), wymieszałam. Gdyby masa była zbyt sypka, dodajcie więcej kesamu. Kiedy masa była już zwarta, ulepiłam z niej małe kulki (ok. 25 szt.), każdą obtoczyłam delikatnie w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki odłożyłam do lodówki (potrzeba co najmniej pół godziny).

Smacznego :)


trufle

trufle

trufle

Źródło przepisu: kotlet.tv

Zapraszam na moją stronę na facebooku.

 

 


Reklama
Gość
Wyślij


Reklama
Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok