Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6619 niezalogowanych)
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
SpikeMc2 napisał:
Elise muszę ci powiedzieć że to nie jest możliwe aby w wieku 10 lub 12 lat wyjechać do norwegii i żeby w domu nie używało się języka polskiego. Nawet jeżeli jedno z rodziców było polskiego pochodzenia a drugie norweskiego to żeby jedno z rodziców nie uczyło dziecka polskiego języka. JA np. nie wyobrażam sobie aby mieć dziecko z norweszką i nie nauczyć je języka polskiego. A ty sobie wyobrażasz? JA znam kilka małżeństw które są mieszane ale w każdym które mają dzieci znają polski język. Więc dla mnie to trochę wydaje się niemożliwe tak na chłopski rozum.

Nie chodzi o to, co Ty sobie wyobrażasz, czy też co się Tobie wydaje, tylko o to, że historia zna różne przypadki. Również takie, które Tobie nie mieszczą się w głowie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Rozmawia normalnie po polsku .
Podejrzewam że słownictwo ma bogatsze od połowy polaków w Polsce .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Patronas napisał:

"połowa polaków w Polsce powiadasz"???

pisownia to raz, a dwa to wychodzi z twojego postu, że prawie 20 milionów osób ma "biedniejsze" słownictwo... od jednego człowieka.. jak to wywnioskowałaś, spotkałaś już połowę 'polaków" w Polsce i wiesz jak jest?

"polaków"........kurwa jego mać kobito ogarnij sie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Joseph napisał:
Patronas napisał:

pisownia to raz, a dwa to wychodzi z twojego postu, że prawie 20 milionów osób ma "biedniejsze" słownictwo... od jednego człowieka.. jak to wywnioskowałaś, spotkałaś już połowę 'polaków" w Polsce i wiesz jak jest?

Takiego imbecyla jak TY nie spotkałem przyznaje się i przepraszam .
Większość ludzi wie co to statystyka i że nie trzeba spotkać połowy polaków żeby wiedzieć jak się wyrażają .

Patronas to rodzaj męski - nie żadna kobito
Zresztą nie chce mi się z Tobą gadać bo wiem że sprowadzisz mnie do swojego poziomu i tam pokonasz na pewno .

Pisownia "polaków" była zamierzona .
Tak samo mogę napisać - polska i mam to w d..ie
Gnębi mnie ten kraj od poczęcia tak samo jak i obywatele .
Rzygam tym prostactwem , małostkowością , złodziejstwem i dewocją .
W tym kraju już praktycznie nie ma prawdziwych Polaków .
Stalin i Hitler załatwili swoje dokończyły wszystkie RP po kolei .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Patronas napisał:
Joseph napisał:
Patronas napisał:

Takiego imbecyla jak TY nie spotkałem przyznaje się i przepraszam .
Większość ludzi wie co to statystyka i że nie trzeba spotkać połowy polaków żeby wiedzieć jak się wyrażają .

Patronas to rodzaj męski - nie żadna kobito
Zresztą nie chce mi się z Tobą gadać bo wiem że sprowadzisz mnie do swojego poziomu i tam pokonasz na pewno .

Pisownia "polaków" była zamierzona .
Tak samo mogę napisać - polska i mam to w d..ie
Gnębi mnie ten kraj od poczęcia tak samo jak i obywatele .
Rzygam tym prostactwem , małostkowością , złodziejstwem i dewocją .
W tym kraju już praktycznie nie ma prawdziwych Polaków .
Stalin i Hitler załatwili swoje dokończyły wszystkie RP po kolei
.

Twierdzisz że połowa Polaków ma biedniejsze słownictwo od gości którego nie znasz, dobra teza......Do swojego poziomu nie mam zamiaru Cie wyciągać bo byś nie zrozumiał...

Jakich statystyk? podaj źródło bo póki co to pierdolisz swoje wymysły(projekcja to sie nazywa)

Ta zamierzona.... jasne, a Polsce to już dużą literą napisałeś... ośmieszasz się i jesteś jedynie hipokrytą robiąc takie byki jednocześnie twierdząc że Polacy mają biedne słownictwo...

Co ma wspólnego reszta twoich wywodów z założonym tematem to ni uja nie rozumiem, brak argumentów i zmiana tematu bo nie mam nic sensownego do powiedzenia.....

Dla mnie możesz i zostać "hińczykiem" zmień obywatelstwo zapomnij polski język i będzie Ci lżej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Do Joseph

Gościa wczoraj poznałem i dlatego mój wpis
Bywasz miły ale za bardzo rozgarnięty niestety chyba nie jesteś ( wnioskuje to tylko na podstawie twoich kilkunastu wpisów na forum oraz tym nieszczęsnym "Jakich statystyk? podaj źródło bo póki co to pierdolisz swoje wymysły(projekcja to się nazywa) "
Statystyka to nauka pl.wikipedia.org/wiki/Statystyka
Nie korzystałem z żadnych danych statystycznych (bo sądzę że o to Ci chodziło ) .
Korzystałem ze swojego doświadczenia ( mieszkam w Polsce od urodzenia i przez ten czas spotkałem sporo Polaków )

Hipokryzja to mocne słowo . Nie czuje się ośmieszony .
Zwalanie wszystkiego na byki nie ukryje Twoich własnych niestety - jakie to polskie
Polacy maja coraz biedniejsze słownictwo i nic na to "netoperku" nie poradzisz

Moje wywody maja tyle samo do założonego tematu co twoje wpisy tutaj
"Widzisz drzazgę w oku bliźniego nie widząc belki w swoim "

A co do ostatniego Twojego zdania oczywiście zostanę kim chce i twojego pozwolenia na całe szczęście nie będę potrzebował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Patronas napisał:
Do Joseph

Gościa wczoraj poznałem i dlatego mój wpis
Bywasz miły ale za bardzo rozgarnięty niestety chyba nie jesteś ( wnioskuje to tylko na podstawie twoich kilkunastu wpisów na forum oraz tym nieszczęsnym "Jakich statystyk? podaj źródło bo póki co to pierdolisz swoje wymysły(projekcja to się nazywa) "
Statystyka to nauka pl.wikipedia.org/wiki/Statystyka
Nie korzystałem z żadnych danych statystycznych (bo sądzę że o to Ci chodziło ) .
Korzystałem ze swojego doświadczenia ( mieszkam w Polsce od urodzenia i przez ten czas spotkałem sporo Polaków )

Hipokryzja to mocne słowo . Nie czuje się ośmieszony .
Zwalanie wszystkiego na byki nie ukryje Twoich własnych niestety - jakie to polskie
Polacy maja coraz biedniejsze słownictwo i nic na to "netoperku" nie poradzisz

Moje wywody maja tyle samo do założonego tematu co twoje wpisy tutaj
"Widzisz drzazgę w oku bliźniego nie widząc belki w swoim "

A co do ostatniego Twojego zdania oczywiście zostanę kim chce i twojego pozwolenia na całe szczęście nie będę potrzebował

Nie tylko Polacy mają coraz biedniejsze słownictwo... w takim USAerlu np. dialogi w serialach mają ok. 1000 zwrotów powtarzających sie w koło bo przeciętny "burgerożerca" bardziej zawiłych zwrotów nie zrozumie...
Zarzucanie Polakom biednego słownictwa waląc podstawowe byki po prostu mnie irytuje..
(sam też sporo błędów robię żeby nie było i nie twierdzę że każdy musi pisać jak Miodek)

Zostawaj sobie kim chcesz , nie rozumiem takich ludzi jak Ty, jeśli tak narzekasz na Polaków i Polskę to dlaczego jeszcze nie oddałeś paszportu i zapomniałeś polskiego jak takie to wszystko be....
Jakie to polskie narzekać na wszystko co polskie... Jak już jesteś w innym kraju to zobacz zę nie tylko Polacy mają wady...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Blabla Blabla
(EFLC)
Wiking
Co za diskusje robie z tego wszystkiego? To bylo podane jako oglosznie, a nie jako diskusja czy ja umiem polski czy nie, i w jakiej sytuacji ja jestem.

Macie problemy z tym, to wasz pierdolony problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ooo)
Wiking
EFLC napisał:
Co za diskusje robie z tego wszystkiego? To bylo podane jako oglosznie, a nie jako diskusja czy ja umiem polski czy nie, i w jakiej sytuacji ja jestem.

Macie problemy z tym, to wasz pierdolony problem.

Ale kląć nie zapomniałeś, mam małą radę WYPIERDALAJ!!!!
Kurwa tłuku bez szkoły, w 8 lat pało języka zapomniałeś nie ośmieszaj się polonorku za dychę.
Nie dziwię się że z takim gamoniem nikt normalny w realu pogadać po Polsku nie chce, aż tu musisz szukać, weź spierdalaj i nie wkurwiaj mnie więcej.............
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Blabla Blabla
(EFLC)
Wiking
I will not spend my time on you so I will write in english. Hopefully you are dumb enought to understand that.

I dont give a damn what you think pretty boy, that you are going to be a mad pussy, then go for it. I went to the polish school when I was like 5 to 10 years old, that means that Im should remember everything? That I forgot polish doenst mean that you are better.. That's why you are working your ass off for a few bucks in a hole and trying to rip off norwegian people for money that you need for your shitty vodka.. And still whinning.. Buhu, cry my a river.

And no, I dident tried to find some polish people to be friends with, because Im not freaking living in Poland you dumb fuck. Im almost sure that polish is the only lang. you are using.. So, who is the dumb fuck now, huh?

I sie kurwa wypierdalaj dalej!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok