Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wypadek w pracy - Norwegia

Czytali temat:
Kamil Kozera (697 niezalogowanych)
8 Postów
Wiking
witam miałe w zeszłym roku wypadek w pracy wiertarka wykreciła mi reke i złamałem palec w dwóch miejscach miałem dwie operacje i oby dwie zle kości nie wruciły na swoje miejsce palec jest krzywy i to mocno nie zgina sie do konca i nie prostuje troche boli przy prubie zgiecia w szpitalu poklepali po plecach i powiedziali ze wszystko bedzie dobrze i ze to za mało procent zeby dostac odszkodowanie na stonie moja norwegia znalazłem prawnika mam zaplacic 5tys nok i nie wiem czy sie opłaca czy ktoś wie ile państwo płaci za takie coś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ten prawnik powinien wiedziec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(zybi kapusta)
Wiking
mam kolege w polsce ,ktory zajmuje sie odzyskiwaniem odszkodowan z firm ubezpieczeniowych, na zagranice pewnie nie pojedzie bo mu nie potrzeba. z tego co wiem to on nie bierze kasy na dzien dobry, najpierw zapoznaje sie ze sprawa , a potem mowi ze jest sprawa do wygrania ale chce % od odzyskanej sumy. dziwie sie wiec dlaczego masz na poczatek wysypac 5 tysi nie bedac pewnym tego czy cos z tego uskrobiesz! (to jest moje spostrzezenie)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
jarek napisał:
witam miałe w zeszłym roku wypadek w pracy wiertarka wykreciła mi reke i złamałem palec w dwóch miejscach miałem dwie operacje i oby dwie zle kości nie wruciły na swoje miejsce palec jest krzywy i to mocno nie zgina sie do konca i nie prostuje troche boli przy prubie zgiecia w szpitalu poklepali po plecach i powiedziali ze wszystko bedzie dobrze i ze to za mało procent zeby dostac odszkodowanie na stonie moja norwegia znalazłem prawnika mam zaplacic 5tys nok i nie wiem czy sie opłaca czy ktoś wie ile państwo płaci za takie coś

Prawnikom nie placi sie z gory!.. Te 5 tysiecy to wadium na zalozenie sprawy.. po wygraniu otrzymasz zwrot roznicy (kr5000,- minus konsultacje/gdybanie/gderanie).. Zalozylem taki scenariusz, bo z Twojego posta wynika, ze nie wiesz, o czym rozmawiales z prawnikiem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
pisałem email do tego prawnika zeby sie okreslił z tymi opłatami czy to wadium i ile potem a tego prawnika zanlazłem na moja norwegia gdzieś sie wyświetlała reklama wiec pomyslałem ze sprubuje kuu__________wa gdy bym wiedzial ze chirurdzy w tromso to weteryniarze to bym do polski poleciał go poskładać byłem w lato w polsce poszedłem do prywatnego szpitala i poprosiłem o konsultacje chirurg zrobił rtg i zapytał gdzie to składali bo tego sie nie da juz naprawic i tak zostanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
JOANNA BEKKEVOLD
(PATRIOTKA)
Nowicjusz
Typowi norwescy lekarze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
zapomniałem o najciekawszym na pierwszej operacji miałem znieczulenie ogulne znaczy spalem ledwie sie wybudziłem lekarz powiedział ze mogę iść do domu pytam sie czy on żartuje on ze nie nie ma takiej potrzeby zebym został w szpitalu wyobraście sobioe ze płynełem katamaranem z tromso do harstad płynie około 3 godz w połowie drogi pusciło znieczule nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
jarek napisał:
pisałem email do tego prawnika zeby sie okreslił z tymi opłatami czy to wadium i ile potem a tego prawnika zanlazłem na moja norwegia gdzieś sie wyświetlała reklama wiec pomyslałem ze sprubuje

Jezeli chodzi Ci o Salomon&Johansen to jest wadium (kaucja) za zalozenie sprawy..
Zreszta wpisz nazwe w wyszukiwarce, juz przy innej pisalem jak to dziala.

Kancelaria jest OK, jednak trzymaj ich w miare krotko (dzwon do nich przynajmniej raz na dwa tygodnie) i koniecznie pros o zalacznik z wykazem dotychczasowych kosztow przy okazji kontaktow pisemnych. Male sprawy oddaja swiezakom, a Ci uwielbiaja duza gadac i malo robic.. taaak z doswiadczenia

Aha.. Korzystaj z przecinkow i kropek.. no wiesz.. stawiasz je tam, gdzie mowiac robisz wdech.. Trudno rozczytac sie w tym Twoim ciagu..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
jarek napisał:
bo tego sie nie da

...eee tam,nie da sie!

teraz to juz nawet glowy przyszywaja,a co dopiero palca wyprostowac!

oczywiscie to kosztuje,ale pieniadze to najmniejszy problem.na ten przyklad:

zakladasz fundacje (przy okazji ustawisz siebie i swoja rodzine,na cieplych etatach fundacyjnych)
pod nazwa,dajmy na to- prosta nadzieja,zawsze prosto...

nastepnie organizujesz koncert,najlepiej charytatywny (czyli wszyscy pracuja za darmo,a ty zbierasz cala kase)

przed i po koncercie,udzielasz kilku wywiadow,w wiodacych,opiniotworczych,tygodnikach (fakt,zycie na goraco...)
opowiadasz w nich o swoim ciezkim dziecinstwie,zlym ojcu,zlej matce i zlej pogodzie!

na final autopromocji wybierasz,ktorys z programow sniadaniowych (pytanie na sniadanie,kawa czy herbata...) i powtarzasz ta sama bajke (koniecznie uron,kilka lez),co przedtem!

pokazujesz sie na gali 'gali' zostajesz jurorem (gdziekolwiek i czegokolwiek)pisza o tobie na pudelku.pl,a szczeniaki z bloku,wytykaja cie palcami i nazywaja 'pedalem'

gotowe! zamykasz konto,pakujesz walizki i prostujesz palec
to takie proste!

powodzenia
prosty ladnypanzrodzina

p/s:
jesli masz jeszcze jakies watpliwosci,wal smialo - wadium do ustalenia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
Czy przy wypadku ktory był na terenie zakłądu pracy tez trzeba miec 15% uszczerbku n zdrowiu żeby dostac odszkodowanie?Kto ustala te procenty? Gdzie sklada sie wnioski? Czy odciete ucho przekroczy 15% Głupio to brzmi ale moj maż miał wypadek w pracy spadła mu szyba na głowe i odcięłla kawałek ucha...ktory został przyszyty...ale nie wem czy zakład zwroci mu chocby koszty leczenia...co dziwi mnie bardzo bo stał osie tow godzinach pracy na terenie zakłądu...jeśli cos wiecie prosze o post
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok