Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

poszukuję mieszkania - Norwegia

Czytali temat:
Joanna Kamińska (707 niezalogowanych)
5 Postów
AGNIESZKA HANIAK-USAREWICZ
(agnieszka05041984)
Wiking
PILNIE poszukuję mieszkania w Oslo lub w okolicy od 1 lipca dla siebie męża i synka,do max 9000kr miesięcznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
Agnieszka spróbujcie szukac mieszkania na finie tam jest zawsze sporo ofert .

www.finn.no/

albo wejdź jeszcze na to forum

www.forumnorwegia.net/viewforum.php?f=33
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
Niezapominajka dobrze radzi, ale ty agnieszko musisz wiedziec, ze mieszkania czasem mozna szukac dluzej niz miesiac, no i oczywiscie trzeba byc w Norwegii na miejscu, dlatego ze trzeba chodzic na visningi. na takim visningu przewaznie jest kilka lub nawet kilkanascie osob i to niekoniecznie tobie zaproponuja mieszkanie. Poza tym cena zalezy od wielkosci mieszkania i ilosci sypialni. czesto trzeba dodatkowo placic za prad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
(agnieszka05041984)
Wiking
szukalam juz na finnie ale bez rezultatu. W Norwegii mieszkam na stale wiec nie ma problemu zeby obejrzec mieszkanie. W zeszlym tygodniu dowiedzielismy sie ze do konca czerwca musimy opuscic mieszkanie na ktorym obecnie mieszkamy dlatego szukam czegokolwiek zeby od 1 lipca miec gdzie mieszkac z rodzina
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
czegos nie rozumiem....obowiazuje okres wypowiedzenia, i chyba sa to 3 miesiace. Nie rozumem tez tego, ze szukalas i bez rezultatu? Jak bez rezultatu? ja tez teraz szukam mieszkania i w tym tygodniu bylam na 2 visningach, jutro mam trzy. Jedno mieszkanie mam juz w zasadzie pewne, ale zobacze, bo moze wynajme jescze lepsze. Znalazlam mieszkania za 8500 i 3 miesiezny depozyt. Dlatego nie "kumam" tego twojego bez rezultatu. Dzwonilas? umówilas sie na ogladanie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
(agnieszka05041984)
Wiking
nie mam kontraktu na mieszkanie wiec nie obowiazuje mnie 3 miesieczny okres wypowiedzenia,na obecne mieszkanie nie wplacalam rowniez depozytu,znajoma rowniez szuka mieszkania poniewaz wlasciciel jej powiedzial ze w ciagu TYGODNIA ma sie wyprowadzic wiec w porownaniu z nia jestem w troszke lepszej sytuacji.Bez rezultatu poniewaz szukam malego mieszkania wiec wlasciciele albo twierdza ze na 3 osoby sie nie zgadzaja albo juz nieaktualne albo wogole nie chca ze mna rozmawiac po angielsku,wiec moze jakas pechowa poprostu jestem....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
hej Agnieszka sprubuj zadzwonic pod ten numer to są dwa pokoje i tanio. 46211785
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
(agnieszka05041984)
Wiking
wlasnie tam zadzwonilam i...juz oferta jest nieaktualna.Chyba urodzilam sie pechowcem.No nic trzeba szukac dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
nie zalamuj sie!!! pisz maile i pytaj czy mozesz sie na visning umowic, mnie sie raz zdarzylo ze powiedzilei ze male mieszkanie dla 2 dzieci i mnie, ale i tak bylam zobaczyc i faktycznie male. Jescze mi sie nie zdarzylo zeby nie chcieli gadac po angielsku Moze uzywasz zbyt trudnego slownictwa?? Bo ja sie kiedys zapytalam "does the offer still stands?" ale koles nie zakumal... najlepiej jak pytasz czy jest vacant, albo jak powiesz "free" to cie zrozumieją hahaha, to ostatnie slowo to masakra, wiem, ale oni tak wlasnie sie porozumiewaja Tak na prawde tylko nieliczni Norwegowie dobrze mowia po angielsku. A co do mieszkania to moge ci podeslac kilka linkow, pomoge si szukac, daj znac czy chcesz i jaka dzielnica odpada. Pozdro.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
(agnieszka05041984)
Wiking
oczywiscie ze chce ,a dzielnica jest mi naprawde obojetna,jestem w takiej sytuacji ze nie bede marudzic,zostalo naprawde malo czasu i coraz bardziej sie denerwuje,5 lipca lece do Polski z malym i nie chce z tym wszystkim zostawiac meza samego.Z gory dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok