Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

List od Lekarza ws. tomografii glowy - Norwegia

Czytali temat:
piotr piotrowski Ula Karwan Jacek Filipiak Patrycja Sroka Pawel Korzystko (1961 niezalogowanych)
5 Postów
Karol Krystian Krzysztof
(waski_diesel)
Wiking
Siemka albo hei du, przyszedł mi list od lekarza ale nie mogę go rozpracować do końca, mam nadzieje ze jesteście w stanie pomoc, a konkretnie robiłem tomografie głowy, bo mam dwie rożne źrenice do sztucznego światła lewa jest większa od prawej, treść tego listu :

Mr-undersøkelsen av hodet viste bare slimhinneforanfinger / bihuleforandringer, forøvrig normalfunn.
Dersom du ikke har ansiktssmerter eller et tett i nesen er det ikke aktuelt med behandling.

Upfållende midtlinjestrukturer. Normalkonfigurert og midtstillet ventrikkelsystem og åpen basale cisterner. Normalt signal fra grå og hvit substans. Upåfallende diffusjonssekvenser. Intet å bemerke ved større intracraniell karstrukturer,. Slimhinnefortykkelse i sinus maxillaris bilateralt og sinus frontalis
venstre side. Luftrørende mastoidceller. Intet å bemerke ved skjelett.
R: Slimhinnefortykkelse i maxillar og frontalsinus. Forøvrig påvises ingen patologi.

Rozumiem ze chodzi o pogrubienie błony śluzowej w zatoce czołowej i zatoce szczękowej po lewa stronie (złamanie bokserskie nosa kiedyś.. nie leczone, w każdym razie nie wiem czy o to chodzi), ale nie rozumiem reszty tekstu, jeżeli jest w stanie ktoś mi pomoc z tym, to dziekówa z góry, a może i jakieś piwko w przyszłości (nie pije alkoholu od nowego roku, ale wyjątki robię -
wypije )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Karol Krystian Krzysztof
(waski_diesel)
Wiking
Odświeżam
P.S Jest w stanie ktoś pomoc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Napisali: jezeli nie boli cie i nie masz problemow z oddychanie to nie ma potrzeby dalszego leczenia.
Drugi akapit, opis badani, co zaobserwowano.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Karol Krystian Krzysztof
(waski_diesel)
Wiking
Karol - Moj Imiennik, dziekuje Ci sliczne to faktycznie bylo banalne, ale nie moglem tego zlepic w calosc.

Pozdrawiam
Bez powazania Karol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
A co chesz wiedizec wicej? Co ci po opisie stanu tkanki nerwowej szarej i bialej?

Wszystko co zrozumiales wystarczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok