Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ZAPYTANIE CUKRZYKA - Norwegia

Czytali temat:
Krystyna Krychowska Marcin Świercz Wojtek 91 K - Bartek675 Violetta. Jaszka sebol paulinos678 (4340 niezalogowanych)
8 Postów
madzia okonek
(madzia7)
Wiking
witam, mam pytanko.Czy ktos sie orietuje jak wyglada opieka medyczna dla cukrzyka na pompie insulinowej. Wybieram sie do Norwegii gdzie maz obecnie pracuje . Jestem diabetykiem i nie wiem no i nic nie wiem . co z insulina ? co z lekarzem , jakie koszta mnie czekaja? jak wyglada sprawa osprzetu do papy insulinowej . Za kazda informacje z gory dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wojtek Watras
(Uranus)
Wiking
Też jestem ciekaw jak sprawa wygląda jeśli chodzi o kontakt z lekarzem, ubezpieczenie, dostępność insulin, pasków do glukometru, ceny i w ogóle wszystko.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
Natali B
(Natali666)
Początkujący
jesli chodzi o rzeczy z apteki dla diabetykow to tutaj macie linka do apteki i macie podane ceny.sami wiecie co was najbardziej interesuje oczywiscie ceny moga sie nie znacznie roznic w zaleznosci od apteki www.apotek1.no/meny/diabetes-og-blodtrykk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wojtek Watras
(Uranus)
Wiking
Te ceny to są dla każdego z ulicy czy jak to jest?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wojtek Watras
(Uranus)
Wiking
No i nie ma samych insulin wśród produktów tej apteki. Wszystko inne jest (glukometry, paski testowe, nakłuwacze, igły, saszetka na peny, glukoza czy inne rzeczy mniej potrzebne, a przydatne).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Uranus napisał:
No i nie ma samych insulin wśród produktów tej apteki. Wszystko inne jest (glukometry, paski testowe, nakłuwacze, igły, saszetka na peny, glukoza czy inne rzeczy mniej potrzebne, a przydatne).
Insuliny niema i nie będzie z prostej przyczyny .
Lek ten nie jest dostępny w ogólnej sprzedaży , a jedynie jest dostępny na receptę wydaną przez Lekarza .
---
Ponadto na tej stronie by się dowiedzieć czegoś więcej niż Ogólnie , TO TRZEBA SIĘ niestety ZAREJESTROWAĆ !!! .
---
A i pewnie mieć jakieś potwierdzenie /kody / od lekarza prowadzącego .
Wtedy otwiera się większe spektrum dostępowe .
---
Niemniej Mogiem siem Mylać ...
---
Pozdrawiam
NOWO ROCZNIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Uranus napisał:

Tu masz liste lekow w Norwegii, moze znajdziesz to czego potrzebujesz. Inna sprawa, ze pierwsze kroki skierujesz do swojego fastlege (z dokumentacja potwierdzajaca chorobe) i on dalej pokieruje wszystkim.

www.felleskatalogen.no/medisin/a
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Coturobie)
Stały Bywalec
Nawet jak nie masz fastlege to.....po prostu idziesz i mowisz,ze jestes w trakcie zalatwiania soraw i....normalnie na swiecie wszystko ci przepisuja. Zadnych problemow. A jak ci braknie paskow czy insuliny to dzwon do mnie i spoko dam ci gratis bo......to mam akurat gratisss..
Malgorzata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok