Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szczepionka ???? - Norwegia

Czytali temat:
Marcin Nowak (711 niezalogowanych)
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
Mam pytanie jestesmy od jakiegos czasu legalnie z rodzina w Norwegi> Mamy tutaj ustaonego lekarza do ktorego chodzimy jak sie okazalo w Polsce przyszlo wezwanie na szczepionke dla córki. Byłiśmy tutaj u naszego lekarza i lekarka powiedziala ze mam znaleźć helsestation w mojej okolicy i tam podobno robią szczepionki dla dzieci???? Trochę się skolowalismy bo w Polsce na szczepionke idzie sie do swojego lekarza???? Ska mamy wiedzieć gdzie jest nasze helsestation????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
tego dowiesz sie w przychodni a ile ma dziecko? bo jesli jest male to powiino miec swoja pielegniarke do ktorej chodzi sie na bilansy do 3 go roku zycia i ona tez wykonuje szczepionki. powinniscie tez miec karty szczepien dzieci z pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
córeczka ma 5 lat a jeśli chdzi o karte szczepień to mam tylko tą książeczkę co byla dolaczona do ksiazeczki zdrowia i tam sazapisane wszystkie szczepionki. Czy to wystarczy czy musze miec kopie od lekarza z polski????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
niewiem ale u nas musielismy miec Oryginal pani zrobila ksero i nam oddala tylko niewiem jak bedzie z wami bo np moje mlodsze dziecko mialo ostatnia szczepionek w wieku 1,5 roku tu a nastepne dopiero kolo 7/8 roku zycia dalam im ksiazeczke ale oni powiedzieli ze nie potrzeba bo oni nie rozumieja i szczepia wedlug swoich zasad. musiscie tez koniecznie isc zapisac dziecko do dentysty tutaj wizyty sa obowiazkowe oczywiscie bezplatnie dla dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
kurcze tutaj faktycznie mogą iec inny system szczepien dlatego teraz ciekawa jestem jak to rozwiazą :/ A jeśli chodzi o dentyste to tutaj nigdy nie bylismy chodzimy z corka prywatnie w polsce za kazdym razem jak jestesmy czy mimo to powinnismy zapisac się rownież tutaj???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok