Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szkoła Gimnazjum - Norwegia

Czytali temat:
EwaMic (981 niezalogowanych)
14 Posty

(siupskyyy)
Wiking
Witam, mam do państwa pytanie o szkole, teraz obecnie chodzę do 3gimnazjum i nie jestem pewny czy zdam w tym roku, a w kwietniu po testach gimnazjalnych jadę to norwegii, co by było w przypadku jak bym nie zaliczył roku ? Czy w norwegi zostaje w 3 gim, czy uczę sie dalej z rówieśnikami w swoim wieku ? I ile trwają lekcje dziennie ? Najbardziej własnie mnie to intersuje jak ze szkola czy bede szedl normalnie dalej z dziećmi w swoim roczniku czy tak jak w polsce ?
[color=#FF0000]Proszę o szybką odpowiedź, bardzo ważne !!![/color]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
Pojdziesz prawdopodobnie do szkoly juz sredniej, bo w norwegi jestes jedna klase wyzej niz w Polsce. Tu nikogo nie interesuje czy zdales w PL Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Ewelina F.
(eweluuusiaaa)
Wiking
to nie prawda, ze sie idzie o klase wyzej. tzn zazwyczaj tak jest bo w Polsce poziom nauczania jest wyzszy ale nie koniecznie. A zeby isc do szkoly sredniej trzeba miec skonczone gimnazjum wiec musialbys sie dowiedziec konkretnie. ja pewna nie jestem, moze Cie dadza do takiej klasy z jezykiem. pojecia nie mam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Prawdopodobnie..... niekoniecznie... bla bla bla pierdoly.
W NO idzie sie do szkoly do swojego rocznika, zadna klasa wyzej czy nizej. Jak sie konczy gimnazjum to sie ma 16 lat, tak jak w PL.
Zaczniesz w liceum w innføringsklasse. Nikt nie pyta czy "zdales", bo w NO nikomu by do glowy nie przyszlo, ze mozna ucznia zostawic na drugi rok w tej samej klasie. Jak ktos jest slabszy to w mgnieniu oka dostaje pomoc i nie ma sily, zeby nie ukonczyl gimnazjum.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
W NO idzie sie do szkoly do swojego rocznika, zadna klasa wyzej czy nizej. Jak sie konczy gimnazjum to sie ma 16 lat, tak jak w PL.
Zaczniesz w liceum w innføringsklasse. Nikt nie pyta czy "zdales", bo w NO nikomu by do glowy nie przyszlo, ze mozna ucznia zostawic na drugi rok w tej samej klasie. Jak ktos jest slabszy to w mgnieniu oka dostaje pomoc i nie ma sily, zeby nie ukonczyl gimnazjum.
Powodzenia.

Znaczy się......musi pojąć ...... choćby nie wiem co?
..... i jednak nie uczeń tępy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
Hilton napisał:
Powodzenia.

Znaczy się......musi pojąć ...... choćby nie wiem co?
..... i jednak nie uczeń tępy ?

Nie, nie musi pojac. Obniza mu sie poziom i tlumaczy rzeczy najlatwiejsze z latwych i po prostu musi isc do klasy wyzej, a tepy i tak pozostaje. Takich tepych mozesz spotkac codziennie od 9 rano do 9 wieczorem w knajpie, gdzie pija piwo i pala papierosy za pieniadze z pomocy socjalnej.
Natomiast w PL praktykuje sie zostawianie na drugi rok, ale to juz nie jest moj wymysl, poza tym tepy w Polsce ma inna przyszlosc niz tepy w NO. A takze, tepy w PL oznacza leniwy i chamski w stosunku do nauczyciela, natomiast tepy w NO jest inny i jego rodzice tez sa inni, nie roszczeniowi tak jak POlacy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Hilton napisał:
Nie, nie musi pojac. Obniza mu sie poziom i tlumaczy rzeczy najlatwiejsze z latwych i po prostu musi isc do klasy wyzej, a tepy i tak pozostaje.
hehehe... mam takiego jednego w pracy ucznia... nawet norwedzy sie z niego smieja... a ja tak osobisice oceniam jego IQ na poziomie konia... nie obrazajac koni...
to inteligencja... a wlasciwie jej brak.... a do tego brak elementarnej wiedzy.... no i mimo to - caly czas daja mu szanse....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Yatsek napisał:
osobisice oceniam jego IQ na poziomie konia
Pewnie nie mial "cesarki" i go poddusilo podczs porodu "naturalnego".

Albo........... spaprane geny po przodkach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Tak tylko chciałem zobaczyć czy niemożliwe może jednak być możliwe.....dzięki za informacje,
swoją drogą .....ciekawe czy zawsze tak było w Norwegi?
Czy też dobrobyt tak ich zmienił?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok