Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

; DD . - Norwegia

Czytali temat:
(813 niezalogowanych)
1 Post

(beti_720)
Wiking
witam chcialam sie dowiedziec czy polakom wlasnie przysluguje darmowy kurs norweskiego/??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Caroline Hmm
(Carolinka)
Wiking
Z tego co ja wiem, niestety nie. Jeśli studiujesz tutaj, masz możliwość darmowego kursu na uczelni, jeśli nie- tylko we własnym zakresie. Najtańszy kurs to wydatek ok. 1500 koron plus książki (ok.700 koron za komplet). Pozdrawiam Często pracodawca oferuje taki kurs, ale to już zależy od firmy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
angelika r
(robal)
Nowicjusz
nie jestes sama ja tez bym chciala to wiedziec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krzys19663)
Wiking
co do kursu norweskiego dla polaków to jak najbardziej przysługuje, wiem to z autopsji moja zona akurat na taki uczęszcza,tylko musicie zglosic sie do swojej komuny i wyrazic
chec uczenia sie norweskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Nie każda komuna taki kurs opłaca ,ale jak jesteś w związkach zawodowych jak pracujesz oczywiście to na taki kurs cie związki zawodowe mogą wysłać.Mój mąż już był na 3 takich kursach ze zw.zawodowych...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krzys19663)
Wiking
tak masz racje ale moim zdaniem do zwiazkow warto sie zapisac,chyba ze komus szkoda tych paru koronek ,co ida na skladki, a tak nawiasem z tego co wyczytalem wlasnie w miesieczniku zwiazkowym to od polowy zeszlego roku polacy maja prawo do darmowych kursow i nie tylko czlonkowie zwiazkow.
tak ze warto zaatakowac komune i tam popytac ja tak zrobilem z moja zona i wszystko zalatwilismy pozytywnie,wspomne tylko ze moga skierowac nie koniecznie w miejscowosci w ktorej sie mieszka
pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
tak oczywiscie ze masz racje sa kursy darmowe trzeba zawsze sie pytac w Komunie i wtedy mówia gdzie i kiedy sie zaczynaja.Uwaga na taki kurs moga uczeszczac osoby które juz maja pozałatwiane pozwolenie na pobyt i Personmer.Ja oczywiscie nie zdazylam zalatwic tego zezwolenia na pobyt i odrzucono narazie mój wniosek.Pozdrawiam Basia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok