Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Podatek - Norwegia

Czytali temat:
Paulina Fierke (1651 niezalogowanych)
7 Postów
Wiking
Witam!
W ubiegłym roku pracowałem w Norwegi.Kilka dni temu przyszły mi następujące pisma. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć z czym to się je?
Link do zdjęcia 1 pisma: picasaweb.google.com/lh/photo/M62NNF1_Sw...ZOwc?feat=directlink

Do drugiego pisma: picasaweb.google.com/lh/photo/Ms4qzVu-81...ZOwc?feat=directlink
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tylko gabriel ma szklaną kulę żadnych pism nie widać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
próbuje wstawić zdjęcia, ale coś nie halo, chwilka.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
z pierwszej fotki wynika że nie dostali żadnej info jakie odliczenia ci przysługują i przyznali ci standartowe 10% . wypłacą w czerwcu albo w podanych innych terminach . jeżeli chcesz to możesz ich poinformować o innym rozliczeniu czyli poprostu rozliczyć się
a z drugiego że zarobiłeś coś tam ponad 15 000 i przyznali ci coś ponad 5 000 nie opodatkowane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Kurcze nigdy tego nie robiłem. Tutaj będzie jakiś zwrot, czy coś? Napiszesz co z tym dalej zrobić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Karolina P.
(karolaaa)
Wiking
Witam!
Mam podobny problem dostałam identyczne pismo w dodatku na adres w Polsce bo pracowałam tylko w wakacje tymczasowo z D nummer. Moje pytanie, gdzie jest podana kwota zwrotu/ dopłaty? czy to jest może ta kwota w prawym górnym rogu na pierwszym zdjeciu (Forskuddtrekk)?
I jak to wyglada w przypadku zwrotu podarku do Polski, prześla mi czek?
Nadmienie, że pracujac w Norwegi nie zakładałam konta, a pieniądze wpływały na konto mojej przyjaciółki i te konto wszędzie podawałam, tylko nie pamietam czy w skacie coś podawałam...w sumie to byłoby nawet wygodniej jakby jej przelali te pieniądze, można to jakoś gdzieś podać?

Nie mam za miłych wspomnien ze skattem, zarejetsrowali mnie na Polski adres i tam wysłałi Skatekort i potem jeżdziłam i wyjaśniałam i w końcu wydali mi kopie bo oryginał poszedł na Polski adres...

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Nie naciskaj odpowiedzi w poście reklamowym bo powielasz niepotrzebnie temat i wychodzi szajs jak sam widzisz...
Nie gorączkuj się... bo to źle wpływa na porost włosów zwłaszcza pod pachami...
Przy okazji wklej jeszcze drugą stronę tego ...Selvangivelse 2010... do kompletu ...bo inaczej to tylko połowa zeznania...
I TYLKO SPOKOJNIE...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
vinz napisał:
Witam!
W ubiegłym roku pracowałem w Norwegi.Kilka dni temu przyszły mi następujące pisma. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć z czym to się je?
Link do zdjęcia 1 pisma: picasaweb.google.com/lh/photo/M62NNF1_Sw...ZOwc?feat=directlink

Do drugiego pisma: picasaweb.google.com/lh/photo/Ms4qzVu-81...ZOwc?feat=directlink

Pierwszy papier tlumaczenie
podatek pobrany (odtracony przez zleceniodawce)

Z powodu brakujacych danych,nie zostalo wydrukowane rozliczenie podatkowe.Jezeli Ty zadasz 10% standardowej ulgi (maks 40000)zamiast odciagniecia,odprowadzenia za faktyczne koszta,musisz to zglosic.Wiekszasc otrzyma zwrot nadplaconego podatku w czerwcu.Jesli nie otrzymasz pieniedzy w czerwcu to otrzymasz kiedy rozliczenie podatkowe bedzie,zostanie rozpatrzone 17sierpnia,14 wrzesnia albo 19 pazdziernika.Jezeli otrzymamy informacje o zaplaconym podatku albo BSU ,jest to ukazane na poczatku strony.

Drugi papier:To sa informacje,ktore urzad skarbowy zebral,otrzymal o Tobie
-wynagrodzenie od pracodawcy 15625
-potracony podatek odliczenie (badz ulge) zwiazane z pracodawca 5625
-suma ktora jest podstawa dochodu i podatku dochodowego.

Dla jasnosci, Moje tlumaczenie bez poprawy gramatycznej
Nastepnym razem wrzuc porzadne zdjecia tzn wyrazne badz przepisz recznie na komputer bo oczoplasu mozna od tego dostac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
gabriel napisał:
Nie naciskaj odpowiedzi w poście reklamowym bo powielasz niepotrzebnie temat i wychodzi szajs jak sam widzisz...
Nie gorączkuj się... bo to źle wpływa na porost włosów zwłaszcza pod pachami...
Przy okazji wklej jeszcze drugą stronę tego ...Selvangivelse 2010... do kompletu ...bo inaczej to tylko połowa zeznania...
I TYLKO SPOKOJNIE...

To druga strona Selvangivelse 2010 : picasaweb.google.com/lh/photo/vgZ-j2gNWd...PVmE?feat=directlink

Co z tym zrobić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Uri Boyka napisał:
[quote]vinz napisał:

Nastepnym razem wrzuc porzadne zdjecia tzn wyrazne badz przepisz recznie na komputer bo oczoplasu mozna od tego dostac!

Zdjęcie z linka można powiększyć, klikając lupę, wszystko widać przecież.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok