Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Może inaczej - Norwegia

Czytali temat:
(1596 niezalogowanych)
5 Postów
Robert Kersz
(robinuno)
Wiking
proszę odpowiedzcie mi czy dobry fachowiec lecz bez udokumentowanej praktyki ma szansę na znalezienie porządnej pracy za porządne pieniądze w swojej branży? Bo z tego co do mnie dotarło to bez papierka nic nie zwojuję
jak wygląda budownictwo z żelazo-betonu w Norwegii, w sensie czy dużo się z tego buduje?
jeśli można to jeszcze jak stawki w tym fachu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
robinuno napisał:
proszę odpowiedzcie mi czy dobry fachowiec lecz bez udokumentowanej praktyki ma szansę na znalezienie porządnej pracy za porządne pieniądze w swojej branży? Bo z tego co do mnie dotarło to bez papierka nic nie zwojuję
jak wygląda budownictwo z żelazo-betonu w Norwegii, w sensie czy dużo się z tego buduje?
jeśli można to jeszcze jak stawki w tym fachu?

A co rozumiesz pod pojęciem ..."dobry fachowiec"...?.
Również , nie bardzo rozumiem pojęcia ..."bez papierka"...

Skoro ,podajesz się za dobrego fachowca w budownictwie ,to wytłumacz Mi pojęcie ..."żelazo-beton"...??? .

Jaki fach...takie stafki..
.
Tak przy okazji ...
Z Twojego Postu zrozumiałem , że i owszem ,pracujesz sobie w budownictwie,jednak nie Masz udokumentowanej Praktyki zawodowej .../znaczy Świadectw Pracy/...w tej branży...
A masz chociaż skończoną szkołę w tym budowlanym zawodzie...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Marian Hajduk
(MarNor)
Wiking
Nie za wiele o sobie napisałeś - tak jak to określił juz ktos.W tym fachu zauważyłem bardzo dużo ofert z różnych polskich agencji.Wiec może tam popróbuj - na początek. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Dobry fachowiec posiada uprawnienia, świadectwa pracy, referencje i umiejętności
Bez tych pierwszych to nikt z tobą o pracy nie rozpocznie rozmowy, jak przebijesz się przez sito rekrutacji to przeważnie masz test lub okres próbny żeby pokazać jakim jesteś fachowcem.
Zazwyczaj na jedno miejsce pracy przypada więcej niż jeden kandydat (czasem kilkudziesięciu nawet), więc jak myślisz kogo wezmą na test? tego co ma "papierki" i twierdzi że jest fachowcem czy tego co twierdzi że jest fachowcem?
Oprócz tego na większe budowy nikt cie nawet nie wpuści bez uprawnień.

"Na gembę" to sobie można iść płytki ze szwagrem kłaść i nic więcej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Robert Kersz
(robinuno)
Wiking
Zbyt wielu rzeczy nie rozumiesz, więc zastanawiam się czemu się wypowiadasz, może jakieś kompleksy?!
Radziłbym popracować nad ortografią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Robert Kersz
(robinuno)
Wiking
MarNor i Zuzu dziękuję choćby za te informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
robinuno napisał:
Zbyt wielu rzeczy nie rozumiesz, więc zastanawiam się czemu się wypowiadasz, może jakieś kompleksy?!
Radziłbym popracować nad ortografią

OT i staraj się człowiecze ,komuś uzmysłowić Jego niedociągnięcia to Cię jeszcze batem potraktuje...

Kompleks , to masz TY SAM , ZE SWOJĄ FACHOWOŚCIĄ ... ot i cały Twój problem ... .
Zamiast rzeczowo odpowiedzieć na postawione pytania , to odwracasz kota ogonem ...
Ot i cała Twoja Zawodowa Fachowość ... .

Zamiast czepiać się niezasadnie , Ortografii ... napisał byś w odpowiedzi , jakie masz kierunkowe wykształcenie związane z tym Twoim fachem budowlanym...
A tak , jeszcze większą siarę robisz z WŁASNEJ OSOBY...i tyle ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Robert Kersz
(robinuno)
Wiking
Wiadomość do Gabriel
zadałem dość proste pytanie, może zbyt ogólnikowe lecz dosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj