Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PRACA - Norwegia

Czytali temat:
(499 niezalogowanych)
1 Post

(hary1)
Wiking
Witam panstwa mam małe pytanko do was czy opłaca sie jeszcze jechac do Norwegi pracowac,mam na mysli prace w budownistwie lub w lesie?DZIĘKI I POZDRO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
Tak

pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Adam B.
(adamkrk)
Wiking
Witam podepnę się do tematu i zapytam o taką kwestię a co myślicie o możliwości przyjazdu do Norwegii ot tak wycieczkowo ...ale w celu znalezienia pracy (jak się to mówi wyjazd w ciemno)
Co do mnie to studiów nie mam, angielski podstawowy ale pracy się nie boję i szybko się uczę.
...jestem na etapie rozważania możliwości takiego wyjazdu bo mam już dość tych nieuczciwych polskich pracodawców ...
Czy ktoś ewentualnie mógłby mi służyć pomocą ?? podpowiedzią czy po prostu rzetelną informacją
Dziękuję bardzo !!!
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ten temat tu jest omawiany w kólko co jakiś czas .
jak jesteś na tyle zaradny że sobie tę prace sam znajdziesz to OK bo raczej nikt obcy za ciebie tu nie będzie chodził ani coś załatwiał . jeszcze trzeba sobie znależć lokum co też nie łatwo i mieć kasę żeby je opłacić i żyć . tanio tu nie jest niestety .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Adam B.
(adamkrk)
Wiking
Wiem wiem o tym że trzeba na poczatek mieć trochę kasy...zdaję sobie z tego sprawę.
Teraz nawet największą przeszkodą jest dla mnie to iż nie mam się gdzie tam zatrzymać ...bo jak tu wynająć pokój jeśli nikogo ze znajomych tam nie mam ???
Praca to może bym ją znalazł ...a moze nie ...kwestia pewnie szczęścia...
A czy możesz mi powiedzieć czy pobierają tam zadatek za pokój (kaucję?)
dzięki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
po pierwsze , to jak poczytasz inne tematy na forum to zobaczysz że ciężko znależć nawet pokój .
kaucja wacha się od 1do 3 miesięcznego kosztu wynajmu . mało kiedy żeby zdarzyło się że nie ma kaucji .
cena zależna od tego czy miasto czy odludzie ale można przyjąć średnio 2000 - 2500 NOK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok