Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

czym sie roznii klasa podatkowa 1 od 1e - Norwegia

Czytali temat:
Borys J. Małgorzata Kozłowska milena g Ewa K K S Andreas121 Andreas WIESŁAW BUDA KonkoN (4842 niezalogowanych)
6 Postów
Lukas k
(tiru)
Wiking
czym sie rozni klasa podatkowa 1 od 1e
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a gdzieś ty to wynalazł to ........e ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Lukas k
(tiru)
Wiking
jak to gdzie brat z zona maja klasa podatkowa 1e wpisana na rozliczeniu a ja mam 1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
Jesli sie nie myle to klasa podatkowa 1 odnosi sie do niezameznych badz tez singli-bez dzieci , 1e do małżeństw z dziecmi lub bez ktorzy rozliczaja sie oddzielnie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
czy mikael chce żebym bigamistą został ? bo ja mam 1
a w ogóle to czym się przejmować 1 czy 1e czy z , jeżeli dostał na początku roku to pewnie ma jakąś nietypową tabele co w ostateczności czyli rozliczeniu rocznym nie ma znaczenia .
jeżeli dostał teraz to w swoim rozliczeniu podatkowym potem wpisuje 1 albo 2 i kwita , niech se skatt dochodzi czy to a, b, c, czy e
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
No nie wiem co na to Twoja zona
A jesli Ty tez masz klase podatk 1 to dlatego ze jak sie domyslam ,Twoja zona pracuje w PL
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
skatt bardzo dobrze wie gdzie jest moja żona i co robi , oni przysyłają błędnie a może standartoowo 1 a ja odsyłam im prawidłowo 2
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Karty z tabelą/tabele podatkowe (trekktabeller)
Klasa 1 Klasa 2
7100 7200 Składki na ubezpieczenia społeczne (trygdeavgift), pobieranie zaliczek przez 10 ½ miesięcy
7150 7250 Składki na ubezpieczenia społeczne (trygdeavgift), pobieranie zaliczek przez 12 miesięcy
7300 7400 10 % odpis standardowy (standardfradrag) (maks 40 000 NOK), składki na ubezpieczenia społeczne (trygdeavgift), pobieranie zaliczek przez 10 ½ miesięcy
7350 7450 10 % odpis standardowy (standardfradrag) (maks 40 000 NOK), opłata na ubezpieczenie społeczne (trygdeavgift), pobieranie przez 12 miesięcy
Karty podatkowe z niżej podanymi numerami tabel nie są wydawane, ale tabele pobierania zaliczek na podatek dochodowy mogą być stosowane, jeżeli ma miejsce zwolnienie ze składek na norweskie ubezpieczenia społeczne (por. tekst na otrzymanej tabeli podatkowej).
7170 7270 Zwolnienie ze składek na ubezpieczenia społeczne, pobieranie zaliczek przez 10 ½ miesięcy
7160 7260 Zwolnienie ze składek na ubezpieczenia społeczne, pobieranie zaliczek przez 10 ½ miesięcy
7550 7650 10 % odpis standardowy (maksymalnie 40 000 NOK), zwolnienie ze składek na ubezpieczenia społeczne, pobieranie zaliczek przez 10 ½ miesięcy
7500 7600 10 % odpis standardowy (maksymalnie 40 000 NOK), zwolnienie ze składek na ubezpieczenia społeczne, pobieranie zaliczek przez 12 miesięcy

Literka przy klasie penie odpowiada ktorejs podgrupie.troche nie czytelne to tutaj ale mozna to znalezc bez problemu na stronach skatt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ECH... LUDZISKA... skasował mi się post...
może i dobrze .... pozostało jedynie tyle....

Jeżeli to kogoś interesuje.... niemniej tłumaczyć nie będę bo to BEZSENS...

www.skatteetaten.no/no/Bibliotek/Tabelle...or-2009-skattetabell

Ja wiem brat z żoną więcej kasy dostają i stąd ten żal i krew zalewa....
DLACZEGO ON MA WIĘCEJ A JA MNIEJ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
bad harry napisał:
skatt bardzo dobrze wie gdzie jest moja żona i co robi , oni przysyłają błędnie a może standartoowo 1 a ja odsyłam im prawidłowo 2

.. Grunt to zeby na koncie debetu nie bylo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok