Cześć!
Może najpierw krótko opiszę swoją sytuację. Do Norwegii przyjechałem pod koniec czerwca. Na początku wszystko pięknie się układało - znalazłem mieszkanie, potem pracę. W ekspresowym tempie załatwiłem wszystkie potrzebne dokumenty oraz założyłem konto w banku Nordea. Przy podpisywaniu umowy specjalnie dopytywałem o koszty - powiedziano mi, że zarówno konto, jak i karta, a także otwarcie rachunku są w 100% darmowe. Niestety na początku sierpnia sytuacja zmusiła mnie do powrotu do Polski. Teraz dostałem już drugi list od Nordei. Pierwszy był w 100% czymś w rodzaju powitania. Teraz zastanawiam się, czy drugi to oferta, czy wezwanie do zapłaty
Nie powiem, konkretnie się przestraszyłem, bo kwoty są dość spore. Niestety nie znam Norweskiego i nie mam pojęcia co robić. Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest i jak zamknąć rachunek w Nordei? Teraz jestem w Polsce i przez najbliższy rok nie mam w planach wyjeżdżać do Norwegii. Po powiększeniu zdjęcia bez problemu można się rozczytać. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam!
Edit:
Obrazek nie chciał się wczytać. Wrzuciłem na zewnętrzny serwer:
mega.co.nz/#!IxRGlJ4C!NlO2BK2WO8zcH49LB3...PSd8BpJWie_dbxtXzQ0Y
Może najpierw krótko opiszę swoją sytuację. Do Norwegii przyjechałem pod koniec czerwca. Na początku wszystko pięknie się układało - znalazłem mieszkanie, potem pracę. W ekspresowym tempie załatwiłem wszystkie potrzebne dokumenty oraz założyłem konto w banku Nordea. Przy podpisywaniu umowy specjalnie dopytywałem o koszty - powiedziano mi, że zarówno konto, jak i karta, a także otwarcie rachunku są w 100% darmowe. Niestety na początku sierpnia sytuacja zmusiła mnie do powrotu do Polski. Teraz dostałem już drugi list od Nordei. Pierwszy był w 100% czymś w rodzaju powitania. Teraz zastanawiam się, czy drugi to oferta, czy wezwanie do zapłaty

Pozdrawiam!
Edit:
Obrazek nie chciał się wczytać. Wrzuciłem na zewnętrzny serwer:
mega.co.nz/#!IxRGlJ4C!NlO2BK2WO8zcH49LB3...PSd8BpJWie_dbxtXzQ0Y