Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pomoc dla młodych imigrantów ? - Norwegia

Czytali temat:
Olaf Goćwin (1120 niezalogowanych)
4 Posty
Sebastian Hewa
(seba19744)
Wiking
Witam!
Znajomy powiedział mi ze w Norwegii osoba młoda po 18 roku życia która zaczyna prace może dostać od państwa nawet do 18 tys koron jako pomoc na start. Szukałem informacji w internecie ale nic na ten temat nie znalazłem. Wie ktoś może czy faktycznie taka pomoc istnieje i jeżeli tak to jak ja uzyskać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
seba19744 napisał:
Witam!
Znajomy powiedział mi ze w Norwegii osoba młoda po 18 roku życia która zaczyna prace może dostać od państwa nawet do 18 tys koron jako pomoc na start. Szukałem informacji w internecie ale nic na ten temat nie znalazłem. Wie ktoś może czy faktycznie taka pomoc istnieje i jeżeli tak to jak ja uzyskać?

Słuchaj dalej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
seba19744 napisał:
Witam!
Ten znajomy i ty razem, to byliście już po kielichu ciepłej wódy i zagryzce sfermentowanych ogórów ?.
Czy po jakimś innym dopalaczu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
seba19744 napisał:
Witam!

Mozesz nawet liczyc i na milion! Jest pare warunkow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Sebastian Hewa
(seba19744)
Wiking
No tak myślałem ze to zbyt piękne ok dzięki za odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
seba19744 napisał:

Nabil Cie w BALONA. No chyba, ze wierzysz w polksiezyc i piec razy dziennie kucasz i gibasz sie w kierunku poludniowo-schodnim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
seba19744 napisał:
Witam!

Majac ukonczone 18 lat mozna od panstwa Norweskiego dostac pieniadze w postaci zaplaty czynszu oraz zapomogi na jedzenie.
Trzeba jednak spelnic dwa warunki.
1) posiadac norweskie obywatelstwo
2) uczyc sie lub byc zarejesrowanym w NAV jako bezrobotna osoba.
Jezeli osobnik uczy sie, to moze dostac stypendium z lånekassen, ktore jest bezzwrotne. Mozna tez dostac stypendium + pozyczka, jednak pozyczke trzeba zwrocic.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Karol.Ky napisał:
seba19744 napisał:

Nabil Cie w BALONA. No chyba, ze wierzysz w polksiezyc i piec razy dziennie kucasz i gibasz sie w kierunku poludniowo-schodnim.

a co z tymi co wierzą w Zawszedziewicę?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
Karol.Ky napisał:
seba19744 napisał:

Jaro sław...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
czesio2009 napisał:
jasta102 napisał:
Karol.Ky napisał:
seba19744 napisał:

jak to co...zapierdalają w skanskich,adeccach i innych jobbzonach klepiąc zdrowaśki o nadgodziny ...

"Od braku nadgodzin - zachowaj nas Panie
Od doplaty podatku - Zachowaj nas Panie
O zwrot podatku - Wysluchaj nas Panie"

Cos tego typu?

Post moj nie ma na celu obrazy uczuc religijnych, ma jedynie wartosc satyryczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok