Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca początek - Norwegia

Czytali temat:
(422 niezalogowanych)
2 Posty
Jakub Wydro
(kubatron)
Wiking
Witam, jestem tu nowy i coś już szukałem ofert na tej stronie i w ogole, ale moje pytanie brzmi gdzie szukać dokładnie pracy na jakies magazyny . hale produkcyjne itp ? Ile mozna odlozyc pieniedzy na czysto po odliczeniu wszystkiego w norwegii ?
Mam 25lat i doswiadczenie w pracy prosze doradzcie cos.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
największe zapotrzebowanie na polskich pracowników jest na wózki widłowe
do malowania domów i zbierania jabłek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jesli nie jestes specjalista w zawodzie ktory jest tu wyjatkowo pozadany to bez znajomosci Norweskiego praktycznie nie masz szans znalezc pracy.

CHYBA ZE znasz lub zaplacisz jakiemus kazkowi na gospodarstwie u bondeknølla (rolnika) aby zalatwil prace sezonowa przy zbieraniu marchewki, ziemniakow etc. Ewentualnie jakas dluzsza ze swinkami i krowkami.... Bo nawet taka praca to tylko po znajomosci lokalnego Kazka.... bo na oficjalne ogloszenia rolnikow to jest ponad 1500 podan i ostatnio jakis rolnik wybral na posade swiniarza Profesora Filozofii z Grecji uznajac ze to "podniesie prestiz gospodarstwa" jesli grecki profesor bedzie u niego swiniarzem. Co ciekawsze profesor byl bardzo szczesliwy ze dostal prace..... a co jeszcze ciekawsze nieotrzymal jej w pierwszym miejscu gdzie skladal podanie na swiniarza

www.aftenposten.no/jobb/1500-sokte-jobb-...pa-gard-6853141.html

Wiec jak widzisz szanse sa bardzo marne. A do tego w znakomitej wiekszosci uzytkownicy tego forum niesa w stanie w zaden sposob ci pomoc dostac prace (o ile nie masz zawodu ktory jest tu wyjatkowo pozadany typu: inzynier, monter wind, operator wiertla na platformie wiertniczej ewentualnie elektryk gr. L lub Hydraulik) wiec conajwyzej poczytasz pare "ciekawych inaczej" postow.

PS. Jest jeden wyjatek: jasta102 ktory jest niezwykle pomocny dla nowych rodakow w Norwegii spytaj go napewno pomoze O widzisz juz zdazyl gdy pisalem ten post
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Jakub Wydro
(kubatron)
Wiking
Posiadam uprawnienia na wózki widłowe, co do malowania i jabłek to też by problemu nie było, to jest szansa jesli sie na wozki ma uprawnienia gdfzies dostac czy tez dupa ?
Imperator1988 a co proponujesz ? Moze jakis kurs czy poprostu studia i nauka norweskiego, lub nauka norweskiego da cos bez wyuoczonego zawodu ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok