Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
MonikaM2 (2317 niezalogowanych)
862 Posty

(maciejko)
Maniak
jak masz prawko na c i e to przejdz sie do pierwszej lepszej agencji pracy i pogadaj z nimi...piszesz ze angielski komunikatywny to nie powinno byc problemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Slawek Slawek
(Slawek222)
Wiking
Narazie jestem jeszcze w Polsce zwiazany umowa z polskim pracodawca,zastanawiam sie czy warto wyjechac z firma npAdeco??? moje gg9270587Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
A o jakich umiejętnościach maciejko myślisz skoro języka nie zna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
Założycielka wątku przespała rok a teraz pomocy szuka . Mnie śmieszy taka niemota jedna z drugą , ruszcie tyłki, i zacznijcie myśleć . Nie wiem może ja jestem taka kreatywna albo Wy tacy tępi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(nonia)
Nowicjusz
monia37 napisał:
Założycielka wątku przespała rok a teraz pomocy szuka . Mnie śmieszy taka niemota jedna z drugą , ruszcie tyłki, i zacznijcie myśleć . Nie wiem może ja jestem taka kreatywna albo Wy tacy tępi. a czy pani przyjechala do Norwegi znajdując SAMA BEZ POMOCY OSOB DRUGICH,TRZECICH PRACE?? No i oczywiście znając od razu jezyk perfekt jak mysle))))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Arek Arecki
(statomongsta)
Wiking
Slawek222 napisał:
Narazie jestem jeszcze w Polsce zwiazany umowa z polskim pracodawca,zastanawiam sie czy warto wyjechac z firma npAdeco??? moje gg9270587Pozdro

Jeśli o adecco chodzi to dobra firma na początek, wyślą cię na kursy norweskiego i wyrobią odpowiednie pozwolenia i papiery, a jak znajdą ci prace to i chata się znajdzie ( bez rewelacji ale na początek jakiś dach nad głową )

pozdrawiam Arek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ECH ta wszędobylska Licytacja na stanowiska , takie siakie i owakie ... .
Na zarobki i ANTY KREATYWNOŚĆ ... ! .

---
Znam dużo osób , które obrały Mop za swój zawód Tu w Norge ... !
I które to Osoby bardzo szanuję ... ! .
---
TO żadna obraza ...
ŻONA Mojego szefa przez 25 lat latała na mopie ... a może i dłużej ... tyle , że legalnie i teraz ma Emeryturę ... !
---
- a przecież wcale nie musiała -
---
Obrazą jest natomiast , jak ktoś w Polsce , skończył studia i jako Magister lub Inżynier w Norge nadaje się tylko na Mop ... i zasuwa na DZIKO !!! .
---
To jest gorzej niż tragedia ... jednak nie dla MNIE Osobiście , tylko dla tego kogoś ...
---
Mnie to spływa ... jak woda w rynsztoku ... !!! .
---
Jednak jak ktoś Logicznie , zrobił sobie z mopa FIRMĘ i przy okazji , zdobywa wiedzę i doświadczenie w nowym środowisku to czemu i nie ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
W moim rejonie większość znajomych polek jeżdzi na mopie , łącznie ze mną , pojęcie wstydu nie istnieje ważny jest pieniądz , co do mojej skromnej osoby to miałam tylko kąt , dużo mi naobiecywano a potem wyszło jak zwykle. Bywało różnie, płacz , zwątpienie , myśl powrotu do Polski , ale jak to bywa po burzy wychodzi słońce. Obrałam cel i dążyłam ku temu , szukałam sama kontaktów a mój angielski jest słaby , norweski jeszcze gorszy. Szukałam i znalazłam , jeden kontakt dał mi następne , i poszło, przy okazji tej desperacji okazało się że mam dużo pomysłów , po prostu wzięłam sprawy we własne ręce. I robie swoje z dobrym skutkiem . Czego i wszystkim życzę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
154 Posty
Asgota Okrutny
(Asgota)
Stały Bywalec
Monia, już Cie uwielbiam
Genialny, pozytywny pełen optymizmu post.

Dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Gabriel: Znam dużo osób , które obrały Mop za swój zawód Tu w Norge ... !
I które to Osoby bardzo szanuję ... !

Obrazą jest natomiast , jak ktoś w Polsce , skończył studia i jako Magister lub Inżynier w Norge nadaje się tylko na Mop

To nie typ pracy czy wyksztalcenie czyni kogos proletariuszem. Proletariusz jest stanem umyslu (i posiadania). Szanowac mozna ludzi ktorzy nawet i na mopie pracuja lecz jedynie z mysla aby oszczedzic kapital i go zainwestowac by miec wiecej lub cos zrobic dzieki niemu np. zalozyc firme itp etc.

Podczas gdy nawet ktos uwazajacy sie za wyksztalconego jak pielegniarka, specjalista od prac przy betonie, heismontør (aka specjalista od wind) ba nwet i inzynier czy ktokolwiek inny moze stac sie umyslowym proletariuszem. Jesli niezyje poto aby uzyskac kapital osiagnac cos wiecej poprzez zysk ze spekulacji lub zalozenia wlasnej firmy etc. jesli nie ma ambicji by zostac kapitalista ORAZ DO TEGO cokolwiek niezarobi to roztrwania jak tylko moze pobiera kredyty komercyjne gdzie mu tylko dadza a jego jedyna mysla to przeslizgnac sie przez dzien pracy lub tez zglosic sie do NAV po jakis zasilek.

Nie typ pracy, lecz zalozenia, czyny i stosunek do pracy i kapitalu (a takze poziom inteligencji czesto) czynia kogos proletariuszem.

PS. Jeszcze jest jedno po czym latwo odroznic proletariusza od kapitalisty; Kapitalista mysli: "Zarobie, osiagne, wypracuje, stworze, zyskam". Proletariusz mysli: "Dadza mi, pomoga, zapewnia, dostane".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok