Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PRACA PRACA PRACA - Norwegia

Czytali temat:
MonikaM2 (2322 niezalogowanych)
81 Postów
Kamila ...
(kamila00)
Początkujący
witam szukam pilnie pracy na terenie rogaland.jestem tu już rok i nie mogę znaleść pracy .będe wdzieczna za jakiś kontakt do pracodawcy lub namiary.ucze sie norweskiego ale to dopiero początki . to siedzenie w domu juz pomału wykańcza bardzo proszę o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Bylas w ISS?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
ISS tylko z norweskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maciejko napisał:
ISS tylko z norweskim
Niekoniecznie ... biegły ...
---
Mam właśnie dorywcze prace w tym molochu ... i całość korespondencji przebiega przez translator ... .
Oni Piszą , Ja tłumaczę , odpowiadam ... jadę wykonuję projekt .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
maciejko napisał:
ISS tylko z norweskim
Niekoniecznie ... biegły ...
---
Mam właśnie dorywcze prace w tym molochu ... i całość korespondencji przebiega przez translator ... .
Oni Piszą , Ja tłumaczę , odpowiadam ... jadę wykonuję projekt .

... na norweskim kocie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
nie no Gabriel masz za biurkiem prace z ISS, ale ja myslałem o budowlance bo byłem w kilku oddziałach, z róznymi ludzmi rozmawiałem i bez norweskiego a wtedy tak miałem nikt nie chciał ze mna gadac nawet, kazdy konsultat mówił że jak nauczysz sie norweskiego to przyjdz...tak samo Manpower. Z agencji to tylko trzeba omijac Rett bemanning, nie pracowałem tam ale słysze od norków że krecą prawie wszedzie, nie tylko ludzi z europy wschodniej, problemy z nadgodzinami itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maciejko napisał:
nie no Gabriel masz za biurkiem prace z ISS, ale ja myslałem o budowlance ...
A skąd u Ciebie sugestia iż współpracuję z ISS z za biurka !? .
---
NIE , Ja współpracuję z Nimi tylko w Swoim Zawodzie Budowlanym i to bardzo sporadycznie ...
Właśnie dlatego , że posługuję się pomocowo translatorem .
---
W Mojej Wiosce , jest miejscowy oddział , byłem tam parę lat temu tak sobie , przedstawiłem Im wtedy Świadectwa , porozmawiałem przy pomocy komputera - translate- i dzięki temu dostałem parę dobrych projektów ...
---
Dlatego też , włączyłem się właśnie w tą dyskusję , że nie zawsze wymagają biegłego Norska niemniej zawód wykonywany trzeba mieć w małym Paluszku ... !!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
no napisałes że całośc korespondencji przebiega przez translator wiec pracujesz z nimi przez "biurko"..tak zrozumiałem na poczatku ale jak zle to pomyliło mi sie

A co do jezyka w ISS to raczej trzeba gadac..nie mówie czy lepiej czy gorzej po prostu mówic
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
a do Autorki tego posta...zarejestrus sie na finn.no, założ sobie tam konto i opcji 'jobb; wsadz do ogolnego wglądu swoje Cv bo rejestrowanie sie w agencjach to strata czasu, nikt na to nie patrzy. Dopiero jak tam zadzwonisz i powiesz że sie zarejestrowałas i spytasz o oferty pracy to sa skorzy do rozmowy. A wracajac do finn.no..jak dobrze zrobisz Cv oczywscie po norwesku ze zdjeciem to gwarantuje Ci że beda ludzie dzwonic raz na jakis czas. ja miałem od roznych pracodawców 5 telefonów przez poł roku, masz liste wizyt kto wchodzi na twoje cv...naprawde to polecam

a tak w ogole Agnieszka napisz moze co umiesz(nie mówie o nianczeniu dzieci czy sprzataniu) ? To wtedy bedzie mozna jakoś pomóc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Slawek Slawek
(Slawek222)
Wiking
Witam jestem kierowca c+e+adr szukam pracy angielski komunikatywnie 4 lata doswiadczenia po Uni Aktualnie pracuje w polskiej firmie ale chetnie zmienie pracodawce.Prosze o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok