Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

uprawnienia elektryczne grupy L - Norwegia

Czytali temat:
6 Postów
Wiking
slyszalem ze majac uprawnienia zweryfikowane przez DSB grupy L ,pozwala mi na wykonanie instalacji elektrycznej ,bez podlaczenia tablicy bezpiecznikowej,czy to jest prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Nikt nie odpowiada, wiec zapytalam meza, ma grupe L potwierdzona przez DSB, projektuje tablice rozdzielcze. Mozesz to wszystko zrobic sam, ale tylko w swoim prywatnym domu, mozesz tez podlaczyc tablice, ale nie licznik. W innych domach tylko pod nadzorem INSTALATORA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
nie bardzo to czuje ,skoro mam doswiadczenia w pracy elektrycznej po co mi mauczyciel norweski ,wiadomo ze licznika sie nie rusza ,pracuje w kazdym systemie jaki obowiazuje w europie ,a to ze nie jest norway w europie kazdy wie ,to po cholere mi gosc ktury bedzie mnie pilnowal ,skoro on moze sie okazac ze jest zwiedza swoja troche do tylu ,ale nie w tym zecz ,chce sie zapytac o jedna zecz czy skoro moge zrobic tylko usiebie ta elektryke ,to jak to sie bedziemialo ,abym otworzyl swoja dzialalnosc ,jako elektryk? powiem tak nie jestem chlystkiem i pytam sie uczciwie ,z polszy mam bez ograniczen nap ,dozorowe ,pomiarowe,eksplaeatacyjne uprowienia ,rogie w pradzie ,od 25 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
przeprasza za bledy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
cytuję męża mojego:
norweskie normy są inne, musisz znać norweski, zdać egzamin na instalatora (30 tys nok), mieć wykształcenie wyższe lub przynajmniej 2 lata jako project enginieer lub skas behandler. O ile się mój mąż nie myli to na razie tylko 2 polaków to ma.
Możesz otworzyć firmę i wykonywać usługi elektryczne jako podwykonawca firmy elektrycznej, któa ma uprawnienia instalatorskie.
Jeślibyś robił komuś instalację na czarno i zostałbyś złapany, to kary zaczynają się od 70 tys nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok