Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek dla bezrobotnych - odwołanie od decyzji. - Norwegia

Czytali temat:
Natalia Mazur Magdalena K. Mariusz Jedlikowski Janina Janinska Qvirs (2490 niezalogowanych)
3 Posty

(acideu)
Wiking
Witam,

Mam takie pytanie ile dni ma NAV na rozpatrzenie odwołania od decyzji o nie przyznaniu zasiłku dla bezrobotnych?

Dostałem decyzjie o nie przyznaniu zasiłku z powodu nie przekroczenia kwoty upoważniającej do tego, co było bzdurą bo w zeszłym roku zarobiłem grubo ponad 200k. Udałem sie do lokalnego NAV gdzie pan wzioł napisał dla mnie pismo, załączył pasek z wypłaty za grudzień zeszłego roku, i teraz nie mam pojęcie czy to poszło dalej gdzieś czy norki mają wakacje i nikt w NAV nie pracuje, w piątek już będą 3 tygodnie od wizyty w NAV, a ja ciągle nie dostałęm decyzji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a masz kopie odwolania z potwierdzeniem przyjecia datom i nazwiskiem tego pana
nav dzisiaj pracowal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
acideu napisał:... czy norki mają wakacje i nikt w NAV nie pracuje, w piątek już będą 3 tygodnie od wizyty w NAV, a ja ciągle nie dostałęm decyzji.
Teraz LATEM to ty , przez te trzy tygodnie , powinieneś Mieć co najmniej Trzy Inne Legalne Kontrakty na Pracę ... a nie Liczyć na Ochłap z NAV ...
---
Tylko nie pisz Tu , że ci się to prawnie należy , a ty i tak dorabiasz na boku na czarnucha !!! .
---
Co zaś do terminów z NAV ...
---
Wszystko zależy od złożoności danego problemu jednak w TRZECH MIESIĄCACH maja Obowiązek się zmieścić ...
---
A jak chcesz tak na full wiedzieć dokładnie , to napisz zapytanie na Priv do Imperatora On jest Pracownikiem NAV ... i jak będzie miał chęć to ci odpowie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(acideu)
Wiking
@patim nie posiadam, jedyne co się zmieniło to na stronie NAV mam informacje że wniosek jest rozpatrywany.

@gabriel Spadaj trollu. Nie każdy jak ty będzie robic za 85 koron. Albo porobić 3 tygodnie na zastepstwie bo ktoś jest na urlopie. I wrócić do punktu wyjścia.
gabriel napisał:
acideu napisał:... czy norki mają wakacje i nikt w NAV nie pracuje, w piątek już będą 3 tygodnie od wizyty w NAV, a ja ciągle nie dostałęm decyzji.
Teraz LATEM to ty , przez te trzy tygodnie , powinieneś Mieć co najmniej Trzy Inne Legalne Kontrakty na Pracę ... a nie Liczyć na Ochłap z NAV ...
---
Tylko nie pisz Tu , że ci się to prawnie należy , a ty i tak dorabiasz na boku na czarnucha !!! .
---
Co zaś do terminów z NAV ...
---
Wszystko zależy od złożoności danego problemu jednak w TRZECH MIESIĄCACH maja Obowiązek się zmieścić ...
---
A jak chcesz tak na full wiedzieć dokładnie , to napisz zapytanie na Priv do Imperatora On jest Pracownikiem NAV ... i jak będzie miał chęć to ci odpowie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
acideu napisał:...@gabriel Spadaj trollu. Nie każdy jak ty będzie robic za 85 koron. Albo porobić 3 tygodnie na zastepstwie bo ktoś jest na urlopie. I wrócić do punktu wyjścia.

CÓŻ ...
KAŻDY ...
Orze ...
Jak ...
Sam ...
Może ...
---
A siedzieć na dupie i czekać na jałmużnę to nie tylko powrót do punktu wyjścia a cofanie się wstecz i to sporo ... !
O...
Pstro ...
A SIO ...

---
Tak przy okazji ...
Wyśmiewasz się z legalnych 85 Koron / t .
Ciekawe ile sam dostaniesz tego bezrobotnego przy tych grubo ponad 200 brutto ...
HA HA HA ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(acideu)
Wiking
edytowane.

Napisałęm ci odpowiedź ale nie dam się trolować, zakończyłem rozmowe z panem Trollem.

pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

I na dowidzenia z dedykacją dla ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
acideu napisał:...Napisałęm ci odpowiedź ale nie dam się trolować...
Jesteś głupi i TCHÓRZLIWY pikuś , który będzie zawsze uciekał ... ! .
"dla świętego głupiego spokoju"
Zadałeś durnowate ALIENSOWSKIE pytanie na temat NAV ... tak jakby trudność ci sprawiało przeczytanie odpowiednich informacji na Ich oficjalnej stronie , do której masz zresztą dostęp , sam o tym fakcie napisałeś poprzez logowanie się na swoją stronę bezrobotnego .
---
Dostałeś mimo to odpowiedź , jednak jak widać , mało satysfakcjonującą , dlatego zacząłeś pseudo obrażanie .
A teraz podwinąłeś ogon i dałeś nura pod kanapę ...
HA ha ha ...
A SIO ... siad na zad i cisza ...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
m m
(acideu)
Wiking
gabriel napisał:

---

---
---

Odpowiedź po byku, wyzwanie od 'roboli na czarno' zero konkretów, a ten termin 3 miesięcy sobie z dupy za przeproszeniem wizołeś. Jesteś zwykły troll i burak z hanysowa. EoT. I powiem ci jedno przez 7 lat w Holandi, 3 lata w Belgii, i poand roklu w Norwegii nie spotkałem takiego buraka jak ty. Człowieku jak ci wali od nadmiaru spirytu z przemytu to sobie idź do lasu pokrzyczeć, a nie wyżywaj się na ludzicha na forum. Albo przynajmniej nie zabieraj głosu jak nie masz zamiaru pomóc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
acidu napisał:...I powiem ci jedno przez 7 lat w Holandi, 3 lata w Belgii, i poand roklu w Norwegii ...
POPATRZ ...
Tyle lat szwendasz się po Świecie , tyle Państw zaliczyłeś i nadal jesteś ... zwykłym małym aliesowatym ... pikusiem ...
---
I czym ty się Tutaj chwalisz !?
---
Wszędzie ci źle i wszystkie urzędy ... oszukują biednego polaczka .
Teraz może na Alaskę czas się wybrać ...
Może tam znajdziesz spokój i prawe Urzędy które bezzwłocznie będą wypłacać należne bezrobotne .
---
PISAŁEM przecież
SIAD na zad i cisza ...!

---
P.s.
@- Imperator - to nick , takiego samego użytkownika jak każdy inny .
Tyle , że ta Osoba pracuje w NAV ... i tyle
CO Trzy Motyle .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
m m
(acideu)
Wiking
Więc dla zainteresowanych tematem, po wizycie w NAV czas na odwołanie do 6 tygodni, czas na rozpatrzenie nie powinnien przekraczac 1-2 tygodni (z tym że pani powiedziała mi że jest okres urlopowy i należy uzbroić się w cierpliwość).

Co do moje sprawy okazało się że pan który pomagał mi z odwołaniem wysłał odwołanie oddzielnie, a załączniki oddzielinie (w systemie istnieją jako dwa odrębne zgłoszenia). Więc zostało to poprawione dziś.

Na dodatek dowiedziałęm się że problem prawdopodbnie polega na tym że od Czerwca 2012 posiadałem D-number, a stały został mi nadany już w Styczniu 2013. Prawdopodobnie osbie rozpatrującej mój wniosek (gdzie widnieje już stały numer) umkneło 287tys. zarobione w zeszłym roku.

-----------

A tym którzy są bardziej norwescy od Norwegów, cóż powodzenia...

Btw co to jest aliesowaty, bo słownik PWN, ani słownik wrazów obych nie posiada takiego słowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok