leszeknesna napisał:...Nie czytasz dokładnie odpowiedzi i dlatego nie zrozumiałeś
Ja akurat , bardzo dobrze rozumiem co czytam , natomiast Moje pytanie było czysto retoryczne .
---
W Norge każdy kto pracuje na godziny , dostaje po dupie w stosunku do tego , kto pracuje na etacie Miesięcznym .
---
Ponieważ na godziny trzeba więcej zaiwaniać Fizycznie , by w zestawieniu rocznym , Mieć to samo co ETATOWIEC ... !!!
Jeżeli tego do tej pory nie zrozumiałeś , to Ja teraz nie jestem w stanie naprostować tego !!! .
---
Zakładam iże >Patim< użył Celowo ironicznej odpowiedzi ... przytaczając to co napisał .
---
Na etacie , ma się psychiczny komfort ... pracuje się tylko w dni ustawowo robocze i cześć pieśni .
Pensja spływa na konto niczym nie zagrożona , tym bardziej w pracy stolarza ! . Przychodzi urlop i dostaje się feriowe i po ptokach .
Na godziny , teoretycznie zarabia się ciut więcej , jednak również , trzeba być więcej dni i godzin w pracy FIZYCZNIE... !!! i nie ma zmiłuj się ....
---
Różnicę docenia się dopiero po czasie , jak braknie zleceń i urwą się godziny w zestawieniu miesięcznym a kasa zamiast na konto będzie ale wisieć w próżni !!! .
---
Twoje wypowiedzi przypominają Mi gościa , który Tutaj na Forum , Pytał się jak Zmusić Szefa by zezwalał pracować w nadgodzinach , ponieważ jego zdaniem ,pracy jest tyle iż nie dają rady przerobić w zwykłym czasie .
---
Jak tobie jest jeszcze mało kasy , to może zaproponuj Szefowi twoją pracę na AKORD ...!!!
---
Ech debilizm detalicznych Dorobkiewiczów ... W Polsce Miał gówno to na Emigracji za wszelką cenę chce w ciągu roku zostać Milionearem ...
---
WSZAK nie przyjechał tukej , by się obijać jak Skalniaki , które nie dość , że robią na pól gwizdka to jeszcze tylko po 7,5 godziny ... !!!
No jak to tak Można w biały dzień leżeć do góry wackiem ... no jakże tak ...? .
A po 12 14 to Norma i skarpeta pełna szmalu ... a po nocy kości bolą jak cholera ...