Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zakładanie firmy! Problemy! - Norwegia

Czytali temat:
Agata Dymna (539 niezalogowanych)
7 Postów
Kay Pay
(kaypay)
Wiking
Witam. mam do Was wielką prośbę. Chciałabym otworzyć firmę sprzątającą. Aktualnie nie posiadam personal number ani nie jestem zameldowana w Norwegii. Byłam dziś w Skatt i Pani mi powiedziała że trzeba to zrobić online przez stronę brreg.no tylko że na tej stronie jest napisane że
założenie firmy jest płatne. Czy coś się zmieniło? Bo z tego co się dowiadywałam
założenie firmy jak i jej zamknięcie jest bezpłatne. Czy wiecie może od czego zacząć bo już się pogubiłam.
Będę wdzięczna za wszelkie porady i informacje. mam nadzieje ze mi pomozecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
enhetsregisteret jest bezplatny
foretaksregisteret jest platny i musisz tu zarejestrowac firme sprzatajaca bo jest to konieczne zeby dostac gukjent ,a firmu sprzatajace maja obowiazek posiadac gukjent
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Kay Pay
(kaypay)
Wiking
czy moge prosic o wyjasnienie czym jest "gukjent" moje kolezanki maja firme i nic nie placily wiec to mnie zastanawia.
narazie nie mam rzadnych prac i nawet nie mam pewnosci ze cos znajde
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Kay Pay
(kaypay)
Wiking
ok dzieki za link.
A teraz kolejne pytanie. Musze wypelnic wniosek
Samordnet registermelding Del 1 – Hovedblankett czy wiesz moze czy jest gdzies jakies tlumaczenie? Bo ja nie znam norweskiego i nie wiem jak to ugryzc. Oraz czy skladajac ten wniosek zostanie mi przyznany rowniez personal number czy potrzebuje jakiegos innego formularza? Jak tak to skad taki wziac?
I czy moze orientujesz sie ile kosztuje to godkjenning
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok