Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zasiłek opiekunczy nad choryk dzieckiem - Norwegia

Czytali temat:
(349 niezalogowanych)
2 Posty
Tomasz Irzyk
(tomek1983)
Wiking
witam mam pytanie odnośnie zasiłku opiekunczego nad chorym dzieckiem pracuje w norweskiej firmie 3 lata moja zona niema zatrudnienia urodziło sie nam dziecko niestety nasza corka jest chora i bedzie wymagała długeij rehabilitacji w szpitalu i w domu i tutaj chciałem zapytać czy można uzyskać jakiś zasiłek w takiej sytuacji jak wczesniej pisałem sam pracuje i nie jest łatwo utrzymać rodzinę dziekuje za pomoc opozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Tutaj nie ma co gdybać...idz do navu,przedstaw sytuacje materialną i zobaczysz co ci powiedzą...jesli bedziesz sie kwalifikował dostaniesz pomoc socjalną-indywidualną,według twoich potrzeb...tu nie ma czegos takiego jak zasiłek opiekunczy masowy(cos takiego jak w Polsce)jest pleiepenger ale to zasiłek rownoważący utracone pobory w związku ze sprawowaniem opieki nad chorym dzieckiem...i nie ma sie co wstydzić..dobro dziecka jest najwazniejsze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
tomek1983 napisał:
witam mam pytanie odnośnie zasiłku opiekunczego nad chorym dzieckiem pracuje w norweskiej firmie 3 lata moja zona niema zatrudnienia urodziło sie nam dziecko niestety nasza corka jest chora i bedzie wymagała długeij rehabilitacji w szpitalu i w domu i tutaj chciałem zapytać czy można uzyskać jakiś zasiłek w takiej sytuacji jak wczesniej pisałem sam pracuje i nie jest łatwo utrzymać rodzinę dziekuje za pomoc opozdrawiam

To zalezy, czy zona z dzieckiem mieszka z Toba w Norwegii, czy w Polsce. Jesli w Norwegii, to lekarz prowadzacy dziecko bedzie wiedzail jak i gdzie was pokierowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Tomasz Irzyk
(tomek1983)
Wiking
tak oczywiście mieszkamy wszyscy w Norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Wiec porozmawiaj z lekarzem prowadzacym na ten temat, bo i tak lekarz bedzie musial wystawic odpowiednie zaswiadczenia do NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Z tego co piszesz to wynika ze twoja zona nigdy w norwegii nie pracowala.
A co za tym idzie to wasza sytuacja materialna tez sie nie zmienila.

Napewno za rehabilitacje nie bedziecie musieli placic,tak samo za konieczne dojazdy i wszystkie dodatkowe koszty zwiazane z choroba dziecka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok