Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Unikanie odatku dochodowego - Norwegia

Czytali temat:
Maks X (1188 niezalogowanych)
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
WItam cyz ktos z was prowadzących własną działalność gosporadrczą zna dobre i w miare uczciwe sposoby na unikanie podatku dochodowego .

mam firme 1 osobo,a i zastanawiam sie jak uniknac podatku ochodowego .

1 pomysl to nabijanie kosztów kuipno samochodu w lising , kupno urzadzen i oczywiscie palwio co jeszcze moge dopisac do takich kosztow moze wynajem domu ? albo cos innego czekam na wskazówki

2 sposob moze wyznaczyć sobie stała pensje i wpisac to w stały koszt />

3 sposob moze bardziej oplaca sie zatrudnic niby pracownika np dziewczyne i jej nabijac dochody niby i od tego juz nei placic podatku dochodowego tylko ubzepieczenie itd co jest bardziej oplacalne

czekam na wasze propozycje z góry dziiekuje oi pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
alexkawa napisał:
Grzel napisał:
dobre i w miare uczciwe sposoby na unikanie podatku dochodowego ..
ile Ty masz kurwa lat? chcesz sie optymalizowac wynajmij fachowca, a nie szukaj porad w internecie!

taaa- a najlepiej dwoch fachowcow ;
- jednego zeby go zastrzelil
- a drugiego zeby go zrobil od nowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
choill out sluchaj dopiero co zaczyna oczywiscie ze wynajme fachowca ale chcialbym sobie mniej wiecej przekalkulowac ile podatku moge odzyskac i uwzglednic to w obiczaniu przyszlych ewentualnych dochodow ... wher is yors problem ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
Prowadzisz firme kretynie a nie wiesz co to podatek a co Mva.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
mva to wat i nie wiem co ci da wyznwanie mnie .....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Grzel napisał:
mva to wat i nie wiem co ci da wyznwanie mnie .....

ty do szkoły idz gamoniu, ze o ang.nie wspomne...

Jest jeszcze ktos, kto chce mnie zbesztac za pietnowanie aliens.....????????

Kurwa jaka wiocha sie tu (norge) robi......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Krystyna Syrstad
(ciociak)
Wiking
Jak chcesz uniknac podatku to wracaj chlopie spowrotem do Polski.Tam bedziesz placil 5% podatku
ryczaltowego. I prosze nie wprowadzaj tutaj tych naszch polskich przekratow. Nie wszystkim co tu mieszkaja wiele lat i placa wszystkie podatki to sie podoba. Nic dziwnego ze w Polsce jest tak, jak jest.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Grzel napisał:
WItam cyz ktos z was prowadzących własną działalność gosporadrczą zna dobre i w miare uczciwe sposoby na unikanie podatku dochodowego .

mam firme 1 osobo,a i zastanawiam sie jak uniknac podatku ochodowego .

czekam na wasze propozycje z góry dziiekuje oi pozdrawiam.

mysle ze..
Zeby uniknac podatku dochodowego moze zlikwidowac taka firme i unikniesz
Unikniesz podatku i pozniej problemu,i tak to tylko jednoosobowa
A po wpadce, pojdzie na wiele osob, ktore prowadza i odprowadzaja podatki bez krecenia,ze tez kreca jak Ty.
No tak mysle...Jesli przyjac, ze to ma byc DZIALALNOSC GOSPODARCZA ,a nie inna dzialalnosc.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
unikanie podatku to nic zlego robia tak wszystkjiue firmy nawet te najbardziej cenione i nikt nie nazywa ich zlodziejami ...

nie pyta,m jak robicna czarno i w ogole tlyko jak proewadzic swoja ksiegowosc zeby placic jak najmniej podatkow ....
to chyba nic zlego placic mało podatków ? hmmmm sa na to sposoby np odliczanie wydatkow i tu moje pytanie co moge odliczyc ? n
p mieszkanie ? paliwo ? ;podroze do domu moze ktos mi to przyblizy ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Grzel napisał:
unikanie podatku to nic zlego robia tak wszystkjiue firmy nawet te najbardziej cenione i nikt nie nazywa ich zlodziejami ...

nie pyta,m jak robicna czarno i w ogole tlyko jak proewadzic swoja ksiegowosc zeby placic jak najmniej podatkow ....
to chyba nic zlego placic mało podatków ? hmmmm sa na to sposoby np odliczanie wydatkow i tu moje pytanie co moge odliczyc ? n
p mieszkanie ? paliwo ? ;podroze do domu moze ktos mi to przyblizy ....

a jesli ktos zle ci przyblizy?
a skatt dowali ci tak ze odechce ci sie dzialalnosci na najblizsze 200 lat?
do kogo bedziesz mial pretensje?
bedziesz tu wypisywal ze ...... zle ci poradzily a ty teraz masz problemy
jak chcesz oszczedzac na ksiegowej to powodzenia ci zycze juz na starcie i dobrego etatu w pl.zebys mial czym splacic dlugi w norge.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok