Witam,
Na początku zaznacze, ze przeglądałam wiele tematów z podobnym problemem, jednak wiekszość z nich była bardziej dezinformująca niż pomocna.
Z rozliczeniem podatkowym z Norwegii do czynienia mam pierwszy raz.
Załączyłam skany wszystkich miejsc z Selvangivelse, w których widnieją jakiekolwiek kwoty.
strona 1 imageshack.us/photo/my-images/16/strona1.png/
strona 2 imageshack.us/photo/my-images/29/strona2z.png/
strona 3 imageshack.us/photo/my-images/221/strona3.png/
Czy ktoś mógłby mnie oświecić co oznacza kwota na 2 stronie, a mianowicie pod rubrykami dotyczącymi kosztów dojazdu: -13 950 ?
I dlaczego przed nią widnieje minus?
Gdzie faktycznie widnieje kwota zwrotu/dopłaty ???
nigdzie w papierach nie ma "skatt til gode (uten renter)" ...
11 866 NOK zaliczek na podatek ktore jest na stronie 3 zgadza sie z kwotą z Lønnssllipp oraz z Lønns- og trekkoppgave.
Skoro był to mój pierwszy pobyt w Norwegii, to przysługuje mi jeszcze odpis standardowy (????) który wpisać mam rubryce Beløp som ikke er forhandsutfylt, føres her jako " 3.3.7 10% standardfradrag for midlertidig opphold i Norge " (?)
Dodam jeszcze, ze na inne odpisy nie mam co liczyc, pobyt zagranicą był jednorazowy, zameldowana jestem w Polsce.
Bardzo prosze o jakąkolwiek pomoc w odnalezieniu sie w tym wszystkim.
Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam.
Na początku zaznacze, ze przeglądałam wiele tematów z podobnym problemem, jednak wiekszość z nich była bardziej dezinformująca niż pomocna.
Z rozliczeniem podatkowym z Norwegii do czynienia mam pierwszy raz.
Załączyłam skany wszystkich miejsc z Selvangivelse, w których widnieją jakiekolwiek kwoty.
strona 1 imageshack.us/photo/my-images/16/strona1.png/
strona 2 imageshack.us/photo/my-images/29/strona2z.png/
strona 3 imageshack.us/photo/my-images/221/strona3.png/
Czy ktoś mógłby mnie oświecić co oznacza kwota na 2 stronie, a mianowicie pod rubrykami dotyczącymi kosztów dojazdu: -13 950 ?
I dlaczego przed nią widnieje minus?
Gdzie faktycznie widnieje kwota zwrotu/dopłaty ???
nigdzie w papierach nie ma "skatt til gode (uten renter)" ...
11 866 NOK zaliczek na podatek ktore jest na stronie 3 zgadza sie z kwotą z Lønnssllipp oraz z Lønns- og trekkoppgave.
Skoro był to mój pierwszy pobyt w Norwegii, to przysługuje mi jeszcze odpis standardowy (????) który wpisać mam rubryce Beløp som ikke er forhandsutfylt, føres her jako " 3.3.7 10% standardfradrag for midlertidig opphold i Norge " (?)
Dodam jeszcze, ze na inne odpisy nie mam co liczyc, pobyt zagranicą był jednorazowy, zameldowana jestem w Polsce.
Bardzo prosze o jakąkolwiek pomoc w odnalezieniu sie w tym wszystkim.
Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam.