Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Polskie auto po roku pracy - Norwegia

Czytali temat:
Grzybek96 (1027 niezalogowanych)
33 Posty
Łukasz Gąbka
(U.B.I.)
Nowicjusz
Witam! Jestem nowicjuszem w norwegi chciałbym sie dowiedzieć czegoś wiecej na temat możliwości jazdy autem na polskich tablicach rejestracyjnych po upływie roku pracy. Słyszałem rózne wersje które nie maja reguły na to czy ktoś jest stanu wolnego lub posiada rodzinę w pl. Jest może ktoś kto uzyskal takie pozwolenie i może mnie nakierować jak wejść w posiadanie takiego pozwolenia??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Łukasz Gąbka
(U.B.I.)
Nowicjusz
Dzięki
Zapoznawałem się wcześniej z tymi informacjami, jednak zastanawia mnie dlaczego po złożeniu wniosku są tak różne odpowiedzi, często nie określające konkretnie czy można czy nie. Mimo określonych reguł mimo identycznych sytuacji jedni dostają inni nie...
Będę próbował może się uda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
napewno będziesz wielki i toll niech się wali ( wielu tak robi nawet przaz kilka lat ) ..... w razie porażki będziesz miał tylko trochę żalu za kasiurą no i do tych co nie powiedziali ..NIE JEDŻ !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Wszystko zalezy od tego na jakiej zasadzie tutaj jest czy na stale i rzadko jedzie do Polski, czy ma rodzine w PL i dosc czesto ja odwiedza. Nic w sumie nie wiemy na ten temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tomasz Bednarski
(tomasz bbb)
Wiking
Hello...
ja mieszkam tutaj z rodzinka i po uplywie roku czasu napisalem do nich pismo z zapytaniem jak dlugo jeszcze moge sie poruszac na polskich numerach.dostalem w odpowiedzi 2 tygodniowy termin na pozbycie sie samochodu badz chyba zaplacenie cla czy cos tam.taka odpowiedz umotywowali tym ze patrzac na to ze mam stala prace,wynajmuje mieszkanie i jestem tutaj z rodzina-to moge kupic sobie samochod tutaj(cos na takiej zasadzie tam bylo napisane).wiec musialem garowac do polski przy okazji zajezdzajac na granicy po pieczatke...
wielu moich znajomych jezdzi juz wiele lat na polskich tablicach i jak na razie chyba sie nikt do nich nie przyczepil(ryzyko po prostu).ja osobiscie zaluje ze takie cos napisalem do nich bo moglbym jezdzic nadal a co najwyzej bym palil glupa ze nie wiedzialem o co kaman...
tak wiec to chyba twoj wybor w ktora strone mocy uderzysz... pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i ciepła wódka i w dresy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Łukasz Gąbka
(U.B.I.)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
i ciepła wódka i w dresy

Jasta102 czy ty kiedyś miałeś coś sensownego do powiedzenia? Twoje problemy alkoholowe nie są tematem rozmowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
dobrze to tomaszek ujął po co też kombinować jeżeli aut w norge nie brakuje ( oprócz tych do szpanu w pl są jeszcze takie co nadają się do normalnego używania )
ps..wybacz staszkowi ......zatruł się w hameryce . trudno żeby przekąszać ciepłą wódę śmierdzącą kapustą i ogórkami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Artur Z
(kot1977)
Wiking
Prawo jest takie że Tylko pendler może sie poruszac samochodem jak otrzyma zgode od toll vesen urzad celny. Musi się tam zgłosic osobiscie i napisac pismo p pozwolenie na urzytkowanie samochodu ale tylko przez 1 rok od daty zgłoszenia sie. A inni niemają prawa poniewarz maja stały nr.personalny. i nawet jak dostanie kare i autko wywiezie rachunek trzeba zaplacic. Takie prawo jest tez w polsce i całej uni Szenkena.

Powodzonka a jak masz jakis problem z szukaj na ogłoszeniach tam są ludzie co znają jezyk i pisza jakies pisemka i załatwiuają takie i inne sprawy. Słyszałem że można dóżo załatwic, Ale trzeba szprechac i to niezli po noirwesku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok