Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Banki...gdzie zalozyc?Wszedzie chca paszport? - Norwegia

Czytali temat:
Magdalena Ch. elzbieta smigielska Tomasz Moja Norwegia SPEED-TRANS nowak87 Teli1967 jonczak evelina x (2111 niezalogowanych)
1 Post

(Arczi1987)
Wiking
W kotrym banku najlpiej załozyć konto?Warunek dla obcokrajowcow jest miec paszport przy zakladniu,a jesli sie nie ma czy mozna zalozyc na dwod?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Andi Andi
(Andi)
Wiking
Można w Nordei na dowód alenie da sie na dowód internetowego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
w SparBank 1 można na dowód.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Arczi1987)
Wiking
Własnie nie zabardzo prubowalem w Spar ale tez chca paszport;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Nordea bez problemu... bez norweksiego numeru mozesz zalozyc nawet konto u nich... jak bedziesz sie upierac przy swoim w razie problemow to Ci zaloza konto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
kiedy ja zakladalem kato w SR wymagany byl nie tylko paszport ale pozwolenie na pobyt jak i kontrakt z pracodawca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Arczi1987)
Wiking
Jeszcze nordei nie sprawdzalem ale watpie zeby nie wymagali paszportu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
www.nordlandsbank.no tam mam ja konto i jest ok
Ale po krótce- pewnie z tym paszportem tu w norweskich bankach jest tak jak ja doświadczyłem tego w Helgelands Bank. Oni proszą o poszport, ale sami nie wiedzą, że polacy i nasz kraj to już jesteśmy członkiem UNII EUROP, bo ja dawałem dowód i musiałem im to wyjaśniać. Nawet laska w banku dzwoniła by sie upewnić hehe. Wyszło na moje. Inna sprawa to problem z kartą Visa. Tu należą się ukłony dla naszych pseudo rodaków co pobrali kredyty itp i zniknęli. Dlatego teraz mamy wszyscy utrudnione życie i na Visę trzeba czekać w większości banków. Owszem dają kartę, ale taką, którą możesz posługiwać się tylko w Norwegii i nawet biletu na samolot przez neta nie kupisz.
Więc by dali Ci kartę Visa musisz poczekać aż sami ukończą śledztwo co do Tojej a szczególnie polaka wiarygodności.
Pozdrawiam wszystkich.
ACHA OSTRZEŻENIE
Polaczki już podrabiają NOK, więc lepiej posługiwać się kartą płatniczą wszędzie.
ale kaszana - w moim regionie norki są w szoku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
kasia kowalska
(czarowniczka)
Nowicjusz
Az przykro ze juz nawet w Norge zdazyli pokazac swoje oblicze jak w kazdym kraju na pierwszym miejscu Polacy az wstyd sie przyznac to tego by................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Nie przesadzajmy. Majac komplet dokumentow,czasowy numer person czekalem tydzien na karte VISA ze zdjeciem z pelnymi uprawnieniami i netbankiem w Nordei.Bez zadnych problemow i podejrzen ze strony pracownikow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok