Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Motocyklista szuka pracy! - Norwegia

Czytali temat:
(913 niezalogowanych)
3 Posty
Maciej Rogalski
(coolrogal)
Wiking
Witam!
Jestem 22 letnim absolwentem techniki dentystycznej, który przyjechał do No po przygodę!

Kilka tygodni temu podjąłem się wyzwania przyjechania do Norwegii na motocyklu z namiotem-jak pomyślałem tak zrobiłem- póki co wszystko szło gładko, bo zawsze jakaś dorywcza praca się znalazła, ale w związku z kończącym się sezonem wakacyjnym chciałbym znaleźć coś stałego. Mam uprawnienia na wózki widłowe T1-T4, prawo jazdy kat.A,B i masę entuzjazmu za pasem.
Jestem mobilny i skłonny podjęcia się pracy na terenie norwegii. Oczywiście jestem anglojęzyczny, z norweskim już kłopot, ale jeśli tylko coś znajdę to od razu lecę na kurs.
Serdecznie pozdrawiam, Maciej

Lewa w górze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
coolrogal napisał:...Jestem 22 letnim absolwentem techniki dentystycznej...
Skoro masz taki zawód jak piszesz ... to zamiast się wygłupiać trzeba było intensywnie szukać pracy w pracowniach protetycznych .
Niemniej i teraz masz jeszcze możliwości o ile intensywnie zaczniesz szukać ...
A że masz środek lokomocji , to jesteś mobilny i pewnie do zimy coś godnego znajdziesz .
W protetyce nie ma sezonów , zapotrzebowania są przez cały rok , o ile jest oczywiście takie zapotrzebowanie .
Niestety ...TRZEBA ...PRZYSIĄŚĆ ..."FAŁD"... i intensywnie szukać po całej Norwegi w odnośnych lokalnych działach... pracy .
Niemniej ... finn.no ...zet.no ...jobb.no... trzeba dokładnie zaliczyć .przy okazji opatrzysz się w Norge pisowni .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciej Rogalski
(coolrogal)
Wiking
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź!
Sporym problemem jest mój niewielki staż jako technik dentystyczny, dlatego póki co chciałbym się zahaczyć gdzieś w legalnej pracy, znaleźć mieszkanie i ewentualnie wtedy poprzychodzić na praktyki do którejś z pobliskich pracowni. Odpisuję na oferty, z nav, finn, zarejestrowałem się w manpower addeco i kellys, ale póki co bez żadnych odpowiedzi. Generalnie jestem w takiej sytuacji jak większość młodych ludzi- duża chęć do pracy- doświadczenie nikłe.
Zastanawiam się czy w ogóle czytają angielskie cv jeszcze?
Babka w jednym z biur pośredników powiedziała mi że najlepszy sposób, to żebym jak najszybciej nauczył sie norweskiego- niegłupia rada tylko niestety bez pracy nie będę miał na kurs
Przepięknie tu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
...........Lewa w górze!

mój pies nie tylko lewą podnosi do góry gdy mu się chce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Maciej Rogalski
(coolrogal)
Wiking
hejterzy są wszędzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
coolrogal napisał:
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź!
Sporym problemem jest mój niewielki staż jako technik dentystyczny, dlatego póki co chciałbym się zahaczyć gdzieś w legalnej pracy, znaleźć mieszkanie i ewentualnie wtedy poprzychodzić na praktyki do którejś z pobliskich pracowni. Odpisuję na oferty, z nav, finn, zarejestrowałem się w manpower addeco i kellys, ale póki co bez żadnych odpowiedzi. Generalnie jestem w takiej sytuacji jak większość młodych ludzi- duża chęć do pracy- doświadczenie nikłe....
To szukaj legalnej pracy ze stażem. Jeżeli zmienisz zawód , to trudno będzie Tobie wrócić do źródła .
Nie wiem gdzie się chcesz zahaczyć / jakie miasto /
Niemniej jak już się zdecydujesz to obejdź miejscowe pracownie i przedłuż Twoją Ofertę Stażową .A nóż trafisz na przyjazne środowisko .
Same suche CV w tym przypadku nie zawsze skutkują ... tu nieraz trzeba się osobiście pokazać . Może trafisz na jakąś część etatu na początek .
Nic więcej nie mogę doradzić ... ponieważ to nie Mój kierunek , niemniej mam małe pojęcie w tym zawodzie bo parę lat temu miałem znajomka protetyka który tutaj przebywał w zawodowo w pracowni .
W Norge nie ma państwowych zakładów stomatologicznych , poza uczelniami .
Wszystko jest prywatne . Jak się zaprezentujesz w danym zakładzie to i tak może się zatrudnisz .
MOŻE ...
POWODZENIA...
----
----
----
Tak jeszcze coś mi się przypomniało ... a pro po ...
Jeżeli ktoś stara się o daną pracę , to dobrze jest się dowiedzieć cokolwiek o tej danej firmie do której aplikuje ....
W tym przypadku , dany konkretny , zakład stomatologiczno-protetyczny . Takie podstawowe dane znajduje się na oficjalnej stronie www.proff.no .
W Norge wszystkie dane o firmie są jawne i ogólnodostępne część darmowa a część odpłatna .

Niemniej ta darmowa i tak jest wystarczająca by właściciel zauważył , że interesujesz się właśnie JEGO FIRMĄ ,
PAMIĘTAJ ... W NORGE CZAS REKRUTACJI JEST TROCHĘ ZAWIŁY I CZASOCHŁONNY ORAZ BARDZO KOSZTOWNY ...
Jak na początku , będziesz stwarzał wrażenie , że jest Tobie obojętne , gdzie będziesz pracował to od razu odpadasz...
Tu właściciel zawsze zakłada , że jak już Ciebie przyjmuje , to na stałe i wystarczająco długi okres ....nawet wtedy jak pracujesz na zastępstwie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel dobrze gada... jestes protetyk - z wyksztalcenia - idz w tym kierunku.... popracujesz kilka lat w NO i jako protetyk nadal bedziesz mial ZERO doswiadczenia ale z jezykiem... wiec po co tracic czas??? raz juz sie zaszufladkujesz to juz zostaniesz tka do konca... zadko komu sie pozniej chce cos zmieniac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok