Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prawojazdy - Norwegia

Czytali temat:
(422 niezalogowanych)
3 Posty
wiktor kreft
(wito_og)
Wiking
Nie wiem czy to dobry dzial ale jezeli nie to prosze o przeniesienie. Mam 15 lat i zastanawiam sie nad ''Mopedlappen'' i czy ktos by mogl mi powiedziec jaki moped moge miec ? czy moge miec wiecej niz 50cc ? i czy jak bede mial skuter to moge zdjac blokade ? bo zdjecie blokady to przeciesz nie jest tuning ''trim'' , i czy moge jezdzic na e18 ? Ile to bedzie kosztowac te kursy i egzaminy sånn ca... I czy juz moge zaczac kurs ? bo czytalem ze moge .. ale nie wiem i jak to jest z privat øvelseskjøring `? czy moj tata moze ze mna jechac ? jak ma polskie prawojazdy kategori b ? i czy moze za mna jechac z tylu czy musi siedziec z tylu skutera czy jak ? Prosze bo nie ogarniam tego prawa norweskiego -,-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wito_og napisał:
... bo nie ogarniam tego prawa norweskiego ...
Skoro go nie ogarniasz, to zacznij się najpierw Uczyć ... właśnie tego Prawa ...
Bo w Norge na egzaminie ,też są pytania z Prawa Norweskiego... ,
i to bez względu na zdawaną kategorię ...
Powodzenia w nauce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
wiktor kreft
(wito_og)
Wiking
no dobra, ale czy moze ktos mi odpowiedziec na pytania ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
Nie przejmuj sie durnymi odpowiedziami. Mnie tez juz powoli rece opadaja. Wyglada na to, ze niektorzy nie maja normalnego zycia i realizuja sie tylko przez to forum.

Wracajac to tematu:

Nie wiem gdzie mieszkasz. Wejdz na www.vegvesen.no/ wybierz trafikkstasjoner i znajdz "trafikkstasjon" najblizej ciebie. Tam uzyskasz wszystkie infomacje "z pierwszej reki".

Podaje ci tez link do telefonow w roznych regionach Norwegii

www.vegvesen.no/Om+Statens+vegvesen/Kontakt/Kontakt+oss/Telefon

Powodzenia!

I jeszcze raz: nie zniechecaj sie odpowiedziami idiotow. Forum jest wlasnie po to, zeby pytac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
wiktor kreft
(wito_og)
Wiking
dobra, wszystko juz wiem gadalem z kumplem z klasy, jeszcze poczyam na stronie vegvesen.no dzieki Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sailor napisał:www.vegvesen.no/Om+Statens+vegvesen/Kontakt/Kontakt+oss/Telefon
A no właśnie...jak dobrze poszukasz na tej rzeczonej stronie... , to znajdziesz przykładowe testy egzaminacyjne , na konkretne kategorie... oraz zakres czynności jakie trzeba wykonać na egzaminie praktycznym , oczywiście w języku Norge ... lub "ęnglisz"...jeżeli w danym okręgu jest taki egzaminator...
I jak zapoznasz się już z ich treścią ,to zobaczysz czy miałem rację , czy jestem tylko i wyłącznie idiotą ,jak to "po lotnie"zauważył ..."sailor"...
Niemniej i tak życzę Tobie powodzenia... na egzaminie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok