Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanko o nowy przepis z becikowym ? - Norwegia

Czytali temat:
(570 niezalogowanych)
150 Postów
Mam pytanko czy moze ktoras z kobietek wie cos na temat nowego przepisu odnosnie becikowego , dokladnie chodzi mi o to iz , kolezanka przyprowadzila sie tu w styczniu , bedac w pierwszym miesiacu ciazy , pozwolenie na pobyt dostala w lutym , w lipcu zlozyla o becikowe i teraz mowia jej w Nav ze musi minac 12 miesiecy od daty pozwolenia , aby ubiegac sie o becikowe , ja w tym samym Nav dostalam becikowe mimo ze milam krotki okres od daty pozwolenia , moze slyszal ktos na temat tego nowego przepisu .... czy moze poprostu chca ja splawic bo i tak bywa ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Nic nie słyszałam, a formularz wygląda tak samo, jak wcześniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów
No wlasnie nad tym sie zastanawiam , zadnej wzmianki nie bylo tam dla obcokrajowcow ... a nie wiesz czy mozna o te becikowe zlozyc do roku po urodzeniu dziecka ? tak podobno byla , ale juz teraz to dziewczyna nic nie wie a i z jezykiem slabo , nie moge znalesc zadnych przepisow w necie ... moze znasz jakas stronke gama co ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Jak ja składałam formularz o becikowe to powiedziano nam że mamy czas do 6 miesięcy po urodzeniu dziecka. Napewno koleżanka powinna jeszcze raz wybrać się do NAV i sprawę wyjaśnić...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Najlepiej jakby porozmawiała z inną osobą w NAV lub zapytała w jakimś większym mieście, Drammen na przykład. Tam są lepiej poinformowani ludzie, w małych miastach często kręcą.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Angelika :)
(angelika83)
Wiking
popieram game, niech pojdzie jeszcze raz do NAV i porozmawia z inna osoba. Bo oni rzeczywiscie kreca. Przekonalam sie na wlasnej skorze, ale nie dalam za wygrana i walczylam do skutku az sie udalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok