Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sprawdzanie zarobków w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Brzeziński Julia jagodzinska Krystian Niemiec Jacek Filipiak Michał Michał mathkaczy Kaczy serwisvestfold (3828 niezalogowanych)
6 Postów
Krzysztof Moń
(kujon)
Wiking
Witam!

Mam taki problem: Moja firma (w Polsce) chce zatrudnić dwóch konkretnych sprzedawców w Norwegii (podkupić ich z innej firmy), ale nie wiemy kompletnie ile trzeba im zaproponować kasy. Słyszałem, że da się sprawdzać zarobki za pomocą skaatlisty, ale żeby się tam zalogować i zobaczyć dane za ostatnie lata to trzeba mieć coś na kształt polskiego numeru PESEL - ichniejszy identyfikator podatkowy. Czy ktoś z forum mógłby mi pomóc sprawdzić te 2 nazwiska? Szczegóły na priv. Oczywiście oferuję flaszkę

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
kujon napisał:
Witam!

Mam taki problem: Moja firma (w Polsce) chce zatrudnić dwóch konkretnych sprzedawców w Norwegii (podkupić ich z innej firmy), ale nie wiemy kompletnie ile trzeba im zaproponować kasy. Słyszałem, że da się sprawdzać zarobki za pomocą skaatlisty, ale żeby się tam zalogować i zobaczyć dane za ostatnie lata to trzeba mieć coś na kształt polskiego numeru PESEL - ichniejszy identyfikator podatkowy. Czy ktoś z forum mógłby mi pomóc sprawdzić te 2 nazwiska? Szczegóły na priv. Oczywiście oferuję flaszkę

Pozdrawiam
Faktycznie, od niedawna, trzeba osobiście zalogować się do systemu by zobaczyć czyjeś zarobki, podatek i jakieś drobne oszczędności.
Jednak jest drobna niedoskonałość w tych danych, ostatnie legalne notowanie to 2013 rok.
Może też być i tak iż tej danej osoby nie ma w tym systemie , i to z wielu powodów.
Ponadto trzeba znać nazwisko, imiona i pełną datę urodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
1.Po pierwsze dane które uzyskasz będą nie pełne. Nie wiarygodne. Nie obejmujące wszystkich przychodów. Albo właśnie obejmujące wszystkie przychody, a nie tylko z tego jednego źródła.

2.Po drugie: oj nie ładnie, nie ładnie, chcesz kogoś zajść od d...y strony i jeszcze się tym chwalisz na forum. Tutaj się to nazywa typowe polskie cwaniactwo.

3.Jeśli chcesz robić interesy w Norwegii, musisz wyzbyć się typowo polaczkowego -z całym szacunkiem- sposobu postrzegania świata, inaczej nie wyjdziesz poza środowisko Polaków i to tych że tak powiem nieco niższej kasty... A już tekst z flaszą - u każdego rozsądnego człowieka w Norwegii jesteś z góry zbanowany...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
nie zobaczysz zarobkow tylko dochod do opodatkowania po odliczeniu ulg czyli znacznie nizszy niz przychody z pracy
sa firmy ktore sprawdzaja wystarczy wyslac sms z danymi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Krzysztof Moń
(kujon)
Wiking
1. Wystarczą mi niepełne dane.

2. Nie wiem co nazywasz cwaniactwem skoro w Norwegii wszystkie zarobki są jawne, więc jest to po prostu wykorzystanie jawnie dostępnej informacji.

3. Robimy interesy na całym świecie, Norwegia to tylko mały ułamek, więc zapewniam Cię wiemy co robimy

Przypominam, że chcemy zatrudnić tych Norwegów. Jak im będzie lepiej w norweskiej firmie to po prostu tam zostaną czyż nie? Nie widzę powodu dla którego norweska firma może sobie sprawdzić takie dane, a polska nie - wiec nie jest to nic nieetycznego. Chcemy przyjść z konkretną ofertą żeby się nie ośmieszyć i nie zbankrutować zarazem - coś zupełnie naturalnego. Skoro w Norwegii to jest jawne i tam chcemy prowadzić działalność to i możemy używać ich możliwości.

A flaszka - no coż jesteśmy (a przynajmniej ja) w Polsce, na polskim forum. Żart może niezbyt górnolotny, ale nie chciałem żeby było zbyt poważnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(crow)
Nowicjusz
kujon napisał:
1. Wystarczą mi niepełne dane.

2. Nie wiem co nazywasz cwaniactwem skoro w Norwegii wszystkie zarobki są jawne, więc jest to po prostu wykorzystanie jawnie dostępnej informacji.

3. Robimy interesy na całym świecie, Norwegia to tylko mały ułamek, więc zapewniam Cię wiemy co robimy

Przypominam, że chcemy zatrudnić tych Norwegów. Jak im będzie lepiej w norweskiej firmie to po prostu tam zostaną czyż nie? Nie widzę powodu dla którego norweska firma może sobie sprawdzić takie dane, a polska nie - wiec nie jest to nic nieetycznego. Chcemy przyjść z konkretną ofertą żeby się nie ośmieszyć i nie zbankrutować zarazem - coś zupełnie naturalnego. Skoro w Norwegii to jest jawne i tam chcemy prowadzić działalność to i możemy używać ich możliwości.

A flaszka - no coż jesteśmy (a przynajmniej ja) w Polsce, na polskim forum. Żart może niezbyt górnolotny, ale nie chciałem żeby było zbyt poważnie

No to jak mozecie to uzyjcie. Jaki problem skoro jawne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Krzysztof Moń
(kujon)
Wiking
Nie mamy jeszcze tam oddziału dlatego pytam kogoś kto już ma ichniejszy PESEL, żeby mi sprawdził. Problem kury i jajka trochę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jezeli macie firme taka "oblatana" po calym swiecie, to powinniscie wiedziec ile zarabia sie w takiej branzy( na konkretnym stanowisku) w Norwegii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Krzysztof Moń
(kujon)
Wiking
Właśnie próbujemy się dowiedzieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
kujon napisał:
Nie mamy jeszcze tam oddziału dlatego pytam kogoś kto już ma ichniejszy PESEL, żeby mi sprawdził. Problem kury i jajka trochę.

Jestes niepowazny facet !!! To jakas sciema chyba, niby firma a potem hytty obrobione albo nie wiadomo co ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok