Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jakie dokumenty - Norwegia

Czytali temat:
Michal Lozicki (711 niezalogowanych)
5 Postów
Maryjusz Koniakowski
(Mariusz77A)
Wiking
Witam, wielkimi krokami zbliża się dzień w którym wyruszę do pracy w firmie kuzyna w Drammen, i żeby być w 100% przygotowany, chciałbym się zapytać jakie dokumenty z Polski potrzebne mi są do legalnej pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
Na początek to tylko dowod lub paszport. Chyba, ze będziesz sie ubiegal o jakies przepustki itp.to swiadectwo o niekaralnosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Maryjusz Koniakowski
(Mariusz77A)
Wiking
czy paszport jest konieczny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Mariusz77A napisał:
czy paszport jest konieczny?

Moze sie okazac konieczny w banku do zalozenia konta. Dla urzedow i policji wystarczy dowod osobisty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
A kuzyn co niekumaty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Maryjusz Koniakowski
(Mariusz77A)
Wiking
kuzyn jest wikingiem, a do wyjazdu mam 3 miesiące, wiec wole zapytać społeczności która już "żyje" w Norwegii. Czy jest możliwość w razie czego na terytorium norwegii wyrobić paszport?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1628 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Mariusz77A napisał:
Witam, wielkimi krokami zbliża się dzień w którym wyruszę do pracy w firmie kuzyna w Drammen, i żeby być w 100% przygotowany, chciałbym się zapytać jakie dokumenty z Polski potrzebne mi są do legalnej pracy?

Kuzyn jak Cię do pracy zagarnął to nie powiedział Tobie od A do Z co masz zabrać ? Najlepiej pogadaj z nim bo może jest coś o czym tu nikomu nie wiadomo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Mariusz77A napisał:
kuzyn jest wikingiem, a do wyjazdu mam 3 miesiące, wiec wole zapytać społeczności która już "żyje" w Norwegii. Czy jest możliwość w razie czego na terytorium norwegii wyrobić paszport?

Tak, zabukujesz wizyte w konsulacie, poczekasz min. 2 miesiace, zaplacisz "co nieco" i wyrobisz sobie paszport. Nie latwiej w Polsce, skoro masz jeszcze 3 miesiace ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Maryjusz Koniakowski
(Mariusz77A)
Wiking
Tak, zdecydowanie łatwiej, dlatego pytam wcześniej, czy poza paszportem i dowodem osobistym jakieś jeszcze dokumenty potrzebuje czy to tyle?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Mariusz77A napisał:
Tak, zdecydowanie łatwiej, dlatego pytam wcześniej, czy poza paszportem i dowodem osobistym jakieś jeszcze dokumenty potrzebuje czy to tyle?

Zeby zalegalizowac pobyt w Norwegii i wyrobc karte podatkowa, to tylko dowod. Banki czesto chca paszportu do zalozenia konta.To tyle w temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok